Den sjokkerende behandlingen kvinnen ble utsatt for kommer frem i en nylig avsagt dom fra Inderøy tingrett. Der er en 27-åring fra Nord-Trøndelag dømt til ett år og seks måneders fengsel.30. mars i fjor skal den 27 år gamle mannen ha oppsøkt en kvinne som han i perioder har vært sammen med. De to hadde på det tidspunktet brutt med hverandre. Retten konkluderer med at 27-åringen truet med å brekke og skjære av kvinnens fingre og med å injisere sitt blod i kvinnens blodårer slik at hun fikk de samme sykdommer som han hadde. Truslene ble delvis gjennomført, ved at mannen tvang kvinnen til å drikke blod fra en sprøyte. Dessuten slo han henne med knyttet hånd, slo en brannøks mot beina hennes flere ganger, dro henne i håret og tok kvelertak på henne slik at det svartnet. Det var kvinnen selv som anmeldte mishandlingen, men da hun skulle forklare seg i retten hevdet hun at anmeldelsen var oppspinn. Dette valgte retten å se bort fra.

Skar av håret

Bare en drøy måned senere, tidlig i mai 2004, dro tiltalte på nytt hjem til kvinnens bolig. Han erkjenner at han der brukte en kniv til å skjære av håret hennes og stripset fast hendene hennes bak på ryggen. Årsaken til at han gjorde dette var at fornærmede skulle ha oppsøkt tiltalte og en annen kvinne og tatt ting fra dem mens de sov. Mannen har forklart at han stripset fast den fornærmede kvinnens hender for å uhindret kunne lete etter tingene hun skulle ha tatt. Stripsene ble først løsnet da en politibetjent kom til kvinnens hus og fant henne.

Brudd i øyehulen

Den 19. oktober i fjor oppsøkte 27-åringen nok en gang kvinnens bolig. Han innrømmer at han da slo henne, men forsvarer seg med at hun skulle ha fortalte flere løgnaktige historier. Kvinnen har i tillegg forklart at hun også denne gangen ble slått med en øks. Slaget medførte at hun fikk et brudd i øyehulen og store hevelser omkring øyet. Mannen skal også ha sagt at han skulle «klyve henne i to» dersom hun fant på «noe tull». Mannen er funnet skyldig både i de voldelige handlingene og truslene.Kun i ett forhold som angikk trusler og vold mot kvinnen ble mannen frifunnet. Ifølge tiltalen skulle han hengt katten hennes i et tau på ytterdøra. Sammen med katten hang det ifølge tiltalen en beskjed der det sto «Ingen trygghet, ingen glede, ingen kjenner min vrede.» Imidlertid valgte aktor Rune Trana å påstå frifinnelse på dette punktet fordi det ikke fantes vitner.

29 forhold

De alvorlige handlingene mot kvinnen er ikke det eneste 27-åringen er funnet skyldig i, til sammen ble han nemlig dømt for 29 straffbare forhold. Ti forhold gjelder innbrudd i hytter i Nord-Trøndelag. Kvinnen mannen mishandlet er tidligere dømt for disse forholdene, og nå er også 27-åringen funnet skyldig i å ha deltatt i innbruddene og å ha oppbevart gjenstander fra innbruddene.Listen over andre tyverier er også lang. Fra onkelen sin tok mannen blant annet en snøfreser og inventar, fra en Steinkjer-mann tok han en båt verdt 300 000 kroner, fra et naust fiskeutstyr og fra Upper Namsen Fishing fire glassfiberbuer og fiskestenger. I tillegg kommer flere tilfeller av heleri.Av dommen fremgår det at mannen har rusproblemer. Han blir dømt for besittelse og bruk av hasj og amfetamin og bilkjøring i påvirket tilstand.

Kunne gått verre

Retten peker på at mannen i en periode på to år har gjort seg skyldig i omfattende kriminalitet. Han dømmes for 29 forhold, og den grove volden kunne fått fatale konsekvenser. Samtidig mener retten det er formildende at noen av forholdene har blitt gamle, uten at det kan lastes tiltalte. Konklusjonen er fengsel i ett år og seks måneder, i tråd med aktors påstand. Dessuten mister 27-åringen førerkortet og han må betale en samlet erstatning på om lag 70 000 kroner i forbindelse med tyveriene.