Politiet oppsøkte torsdag Matmegleren på Søberg i Melhus, som har vært arbeidsgiveren til den drapssiktede afghaneren de siste to-tre årene.

- Vi har gjennomført samtaler med arbeidsgiver og kartlegger arbeidsforholdet og siktedes bevegelser, opplyser John Torger Konstad, etterforskningsleder for politigruppen som nå jobber med drapssaken ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Daglig leder Kjell Åberg ved Matmegleren forteller at politiet oppsøkte bedriften for å hente ut bilder fra overvåkningskameraene. De ba om bilder fra mandag - den dagen drapet skjedde.

LES OGSÅ (PLUSS): Startet i ny jobb samme dag som hun ble drept

- Pliktoppfyllende og trivelig

Mandag var den drapssiktede 27-åringen på jobb som vanlig, opplyser Søberg, som også er intervjuet av Trønderbladet.

- Han har jobbet som lagermedarbeider og har drevet med ordreplukk hos oss. Han kom hit via et vikarbyrå, så ble han ansatt etterpå, sier Åberg til adressa.no.

- Hvordan vil du beskrive den siktede mannen som person?

- Han er en pliktoppfyllende og trivelig kar. Han har utført jobben sin hos oss prikkfritt, svarer han.

- Hva tenker du om det han er anklaget for?

- Vi vet ikke så mye mer enn det vi leser i avisa, men det er en tragisk hendelse. Vi har opplevd ham som stillferdig og fredelig. Han gjorde lite vesen av seg her, sier Åberg.

- Alle er rystet

Drapet og den påfølgende pågripelsen av kollegaen har naturlig nok vært et tema blant de ansatte i bedriften på Melhus etter de fikk vite om det.

- Alle er jo rystet av dette. Vi er 20 ansatte og da kommer man jo tett innpå hverandre, sier Åberg.

Etter at mannen ble pågrepet mandag kveld, har det blitt kjent at den drepte Nilofer Naseri ønsket å skilles fra mannen hun giftet seg med i Afghanistan 2009. På politiets pressekonferanse tirsdag kom det frem at hun hadde anmeldt ektemannen for trusler samme dag som drapet skjedde.

- Det gikk konkret på at han var motvillig til å skille seg fra henne, og hun var usikker på hva han var i stand til å gjøre med henne, uttalte Anders Sunde-Eidem, seksjonsleder for etterforskning ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

LES OGSÅ (PLUSS): Anmeldt for vold og trusler - ble aldri avhørt

- Jeg har hørt at han hadde problem med ekteskapet, men ikke snakket med ham om det direkte, sier Åberg.

- Politiet har opplyst at han ikke bodde sammen med ektefellen. Vet du hvor han bodde?

- Jeg vet han bodde på Melhus, og at han holdt på å forhøre seg om ny leilighet, sier den daglige lederen.

Leder etterforskning: John Torger Konstad er etterforskningsleder for politigruppen som nå jobber med drapssaken. Foto: VEGARD EGGEN
Ansatt: Den drapssiktede 27-åringen var ansatt på lageret hos Matmegleren på Melhus. Han beskrives som en pliktoppfyllende og trivelig kar. Foto: Jens Petter Søraa
Var på jobb: Daglig leder Kjell Åberg ved Matmegleren opplyser at den nå drapssiktede 27-åringen var på jobb som vanlig mandag. På kvelden ble han pågrepet etter å ha drept sin ektefelle. Her er innsatsleder Geir Arne Sjøhagen og to andre politifolk på åstedet mandag kveld. Foto: Kjell A.Olsen