Uansett om du starter påska i byen eller på fjellet, så er det sannsynlig at du får lite nedbør og kanskje til og med et glimt av sola. Palmehelga ser ut til å bli preget av delvis skyet vær, men det er meldt lite nedbør.

Vakthavende meteorolog Steinar Skare ved Meteorologisk institutt gir følgende værprognose for starten av påska.

Se været for ditt sted i kartet øverst i artikkelen.

Stort sett opphold

Onsdag:

Nordøstlig frisk bris som øker til liten kuling fra sørøst. Det blir stort sett pent vær. Det er ventet lite skyer og mye sol.

Torsdag:

Det vil bli mer overskyet, og sørøst sterk kuling på utsatte steder. Det er ikke ventet mye nedbør.

Fredag:

Vinden vil avta, og det vil være skiftende bris enkelte steder. Det vil komme snø av og til, men stort sett opphold.

Lørdag/søndag:

Det er ventet vind fra sørlig retning, og på kysten vil det være sørvestlig liten kuling. Det vil komme regn av og til, og snø i høyere strøk. Det vil komme lite nedbør sør for Trondheimsfjorden.

Gjør som 14 520 andre - følg VærAdressa på Facebook - landets best oppdaterte værside

Følg VærTorsten på Twitter

Forventer flott påske

Det vil være en del forskjeller fra sted til sted, men de fleste vil nok få perioder med sol i løpet av palmehelga. Temperaturene vil variere en del, men noen steder kan nok forvente seg 7-8 grader på det varmeste (se kart).

I forrige uke skrev adressa.no at det anerkjente amerikanske værvarslingsselskapet Accu Weather meldte om fint vær i påska for Trøndelag sin del. Med unntak av palmesøndag og mandag i påskeuken, hvor det blir skyet oppholdsvær, blir det en god del sol fra tirsdag til langfredag.  Særlig onsdag, skjærtorsdag og langfredag ser det ut til å bli et nydelig vær med sol fra nærmest skyfri himmel.

Det er viktig å merke seg at det er knyttet stor usikkerhet til prognoser som går så langt frem i tid. Ofte kan prognosene endre seg flere ganger underveis.