I Sverige er allerede helsepersonell og en stor del av risikogruppene vaksinert mot svineinfluensa, og førstkommende mandag går svenskene i gang med å vaksinere resten av befolkningen.

Helsemyndighetene i Sverige tror den raske vaksineringstakten redder liv.

– Når den store bølgen kommer, så er jo alle i risikogruppene vaksinert, sier Johan Karlsson, sjef for det svenske smitteverninstituttet til NRK.

I Norge er Nesodden, Halden og Oppegård blant kommunene der vaksineringen ikke har kommet i gang i det hele tatt.

I Stokke kommune kommer blir det ikke igangsatt vaksinering mot svineinfluensa før 9. november, trass i at de har 750 doser klare. Årsaken er at helsepersonellet som skulle satt vaksinene er opptatt med det vanlige barnevaksineprogrammet, som ikke har noe med svineinfluensaen å gjøre. Kommunelegen sier til NRK at de ikke visste når vaksinene mot svineinfluensa ville komme, og at de derfor måtte begynne å sette de andre vaksinene.

Førstkommende mandag går svenskene i gang med å vaksinere resten av befolkningen. - Når den store bølgen kommer, så er jo alle i risikogruppene vaksinert, sier Johan Karlsson, sjef for det svenske smitteverninstituttet til NRK (Illustrasjonsfoto). Foto: SCANPIX