- Regjeringen har lovt penger, mye av planarbeidet er gjort. De gamle diesellokomotivene er i ferd med å falle fra hverandre. Vi må kjøpe nye lokomotiv, og de skal være elektriske. Vi skal be staten om å forskuttere de pengene som de har lovet. Et annet alternativ er å låne pengene slik at vi kan begynne å bygge raskt, sier Sandvik.

Milliarder til Miljøpakken

Arbeiderpartiets fylkesordfører er dessuten tilfreds med at regjeringen nå gjennom Nasjonal transportplan for de neste ti årene lover mer penger til Miljøpakken i Trondheim.

- Det er bra at staten tar et større ansvar for sine veier som ligger inn i denne Miljøpakken. Dermed får vi en mer riktig fordeling mellom brukerfinansiering (også kalt bompenger) og statens bidrag. Det sikrer også en raskere fremdrift på de mange prosjektene som ligger i Miljøpakken, sier Tore O. Sandvik.

Tar tid å bygge

Sandvik er også fornøyd med pengene som ligger inne i NTP til E6 sør.

- Jeg ser at mange synes det tar lang tid å få bygget ferdig veien mellom Trondheim og Berkåk, men det handler ikke bare om penger. Man må ha kapasitet til å gjennomføre slike prosjekter, uten å ha et så høyt tempo at prisene går i været. Dessuten tar planprosesser lang tid, fordi det er mange som har meninger om hvor veien skal gå. Uansett legger regjeringen opp til endringer slik at det er mulig å prosjektfinansiere større deler av prosjektet. Dette åpner for et helt annet trykk på veiplaner enn vi har hatt tidligere, sier Sandvik.