– Det som er artig å dokumentere er at det er massivt med nordlys også i Trøndelag, sier Schei til adressa.no.

Bildene som han har satt sammen til en sekvens, en såkalt timelaps, er tatt ved Ringvebukta fra klokken 01.30 til 03.00 natt til lørdag.

– Det var et vanvittig skue. Det hang et grønt belte over Trondheimsfjorden da jeg kom ned til Ringvebukta. Jeg sto og skjøt bilder, og til slutt bare eksploderte det som man kan se på timelapsen, sier Schei.

Hjelp av nordlys-app

Flere lesere har sendt inn bilder og videoer av nordlyset over Trondheim natt til lørdag, og Schei sier han ikke hadde drømt om at det skulle bli så bra.

Fotografen sier at han «altfor ofte» er ute å jakter på spektakulære nordlysbilder.

– Men det er enklere å forutse når man har fantastiske apper man kan bruke, sier Schei, som har en utstilling på Ringve med bildene sine.

– Det jeg ønsker å dokumentere er at man ikke behøver å reise ut fra byen for å oppleve naturen, sier han.

Schei har også en blogg hvor han legger ut bildene han tar.

– Mye nordlys i vinter

Selv om det har vært en mild og snøfattig vinter i Trøndelag, så har det ikke vært noe dårligere forhold for nordlys, forteller fotografen.

– Det spiller ingen rolle om det er mildt, så lenge det er mørkt. Det har vært veldig mye nordlys i vinter, men alltid etter midnatt, sier han.

Ifølge nordlysvarselet til værtjenesten Storm vil det i kveld være lav nordlysaktivitet, og det vil bare være synlig fra Mo i Rana og nordover.

foto
Nordlys-bildet er tatt ved Ringvebukta natt til lørdag. Foto: øyvind schei
foto
Dette nordlysbildet er fra Vikhammer. Foto: Ulf Bertilsson
foto
Dette bildet ble tatt av Katie Kulseng på veien mellom Trondheim sentrum og Flakk. Foto: katie kulseng