Søndag hyller hun Knutsen og Ludvigsen under den første Juba Juba-festivalen på Festningen i Trondheim.

– Jeg hadde en Knutsen og Ludvigsen-kassett som jeg hørte på hver dag da jeg vokste opp, forteller Røe, som bodde på Mykonos i Hellas fra hun var fire til 12.

–De tingene jeg forbandt med Norge var Knutsen og Ludvigsen, brunost og Thorbjørn Egner. På en måte hjalp de meg å holde de norske røttene mine ved like mens jeg var utenlands, sier 26-åringen som skal synge en av sine barndomsfavoritter sammen med blant andre Prepple Houmb fra Dumdum Boys, Rasmus Rohde, Kirsti Huke og Siri Gjære fra Tullkattesnutene, Singsaker barnekor, Tfuzz fra G.O.D.S, Svartlamon Hardkor og «Knutsen» selv, Øystein Dolmen.

LES ANMELDELSEN: Energisk humørpille

Samlende folkemusikk

Moren Alexandra er gresk, mens faren, legen og folkemusikeren Oluf Dimitri Røe, er halvt gresk og halvt norsk.

– Mor og far sørget for at det var veldig mye levende musikk på Mykonos da jeg vokste opp. De arrangerte fester med masse musikk og vi ungene var alltid med. På små plasser i Hellas er folkemusikken bruksmusikk. Det er noe man deler i store grupper, folk synger og spiller sammen, sier Røe, og medgir at det var en stor kontrast å komme tilbake til Trondheim som 12-åring.

– Den norske folkemusikken har ikke den samme samlende effekten som i Hellas. Men i Norge fikk jeg jo etter hvert gå på musikklinje på videregående og på på jazzlinja på Sund folkehøgskole på Inderøy, det er ting som ikke hadde vært mulig i Hellas, sier Røe, som nå er bosatt i Oslo.

Til Roskilde

Broen slapp sitt debutalbum tidligere i år til gode kritikker, og bandet spiller blant annet under årets Roskilde-festival i Danmark. ««Yoga» formidler ikke bare et sammensatt uttrykk, men også et band med tydeligere identitet enn tidligere. Politikk og meningsutveksling er bare noe av det som kommer ut av debuten, stødig styrt av vokalist Marianna Røe – hvis særpreg og tilstedeværelse styrker samtlige låter på albumet», skrev Adresseavisens anmelder om debutalbumet som kom i vinter. Bandet mottok også prisen for «årets forbilde» under Bylarm i år.

LES ANMELDELSEN: Binder sammen ytterpunktene

– Det er spesielt å bli booket til en barnefestival. Jeg tenkte egentlig at vi var voksenalibiet, men det er veldig kult hvis det er beregnet for barn også. Jeg mener at barn som publikum ofte undervurderes, og de har ikke det samme filteret som voksne har, sier Røe, og legger til at bandets sceneantrekk og bakteppe med gullglitter også kan ha appell blant de minste.

Juba Juba-festivalen åpner lørdag med bl.a. 22, Rasmus og Verdens beste band, Maj Britt Andersen. Søndag spiller Broen, Tullkattesnutene i tillegg til hyllestkonserten til Knutsen og Ludvigsen.