- Vi sov i teltet ved Lavollen i Bymarka natt til 2. juli. Syklene var låst til bilen min som sto 20–30 meter fra teltet. Da oppdaget vi at noen tok syklene våre. Vi løp etter dem, men de greide å legge syklene bak i en Tesla modell S eller X, skriver Richard Frohn på Facebook-gruppen «Trondheim sykkel funnet/stjålet».

Syklene og bilen til Frohn tatt på tur underveis.

- Sjeldne sykler

Syklene var 2016-modeller Capra Pro Race og en Canyon Spectral al 8.0. Frohn sier syklene er spesielle og verdt 80 000 kroner. Han tror ikke de er enkle å omsette verken hele eller i deler. Frohn sier syklene var låst på stativet bak på bilen hans. Han skal også ha kjørt etter tyvene i håp om å stanse dem, uten å lykkes.

Les også: Kastet sykkelen på elgen for å forsvare seg

- Vi har lært en lekse – tyver og kriminelle er overalt – også i Norge. Har du en Tesla kan det bety at du har mye penger, eller det kan bety at du er en miljøvennlig tyv. Hjemme i Tsjekkia eller i Slovakia ville vi aldri forlatt syklene hengende på bilen selv om de var låst fast, men vi trodde det var trygt her i Norge, sier Frohn.

Les også: Einars elsykkel var låst med to låser og sto i oppgangen. Så forsvant den

Dusør

Tsjekkeren har utlovet en belønning på 20 000 kroner til de som finner syklene.

- Politiet fant en skrutrekker eller noe sånt, som tyvene la igjen på stedet. Kanskje fant de fingeravtrykk på verktøyet, sier Frohn.

Les også: Her bør du passe ekstra godt på sykkelen din

Politiet etterforsker

- Etterforskningen pågår. Det er muligens en Tesla, men vi undersøker om det kan være en annen bil ut fra ting som ble funnet på stedet. Vi har foreløpig ingen mistenkte i saken, sier krimvaktleder Randi Småland hos politiet i Trøndelag.

Richard Frohn har fortsatt ferien i Norge uten sykler. Her på Gamle Bybro i Trondheim før syklene ble stjålet.

Nå blir det fotturer

Frohn og turfølget kom frem til Trondheim og Bymarka i ettiden natt til mandag. Der slo de opp teltet ved Lavollen. De har reist rundt i Norge og syklet og klatret. De var svært begeistret over muligheten for terrengsykling i Bymarka i Trondheim. De har vært der før og dro tilbake for en siste tur.

Les også: Oppmerksom nabo avverget tyveri

- Nå fortsetter vi reisen i Norge, men det blir naturlig nok ikke mer terrengsykling. Vi vil nå gå turer til fots og klatre i fjellene, sier Frohn.