Rød og blank i lakken står den og skinner i svarte desembernatta. 960 ledlys tegner omrisset av en klassisk Bedford lastebil fra 70-tallet.

- Jeg vet ikke helt hvor jeg fikk ideen fra. Norge Rundt kanskje, lurer Øystein Digre, eier av lastebilen og gården Digre der lastebilen står parkert, like ved Singsås stasjon.

Rødfargen på Bedforden inviterte nærmest til å pynte den opp som julenissens transportmiddel, synes han. Øystein fikk med seg sønnene Arne (15) og Esten (9), og etter et par timer hadde de montert ledlys for en tusenlapp på lastebilen.

- Jeg er ikke noen særlig dilldall type, sier Digre, lett unnskyldende. – Men jeg synes det var litt artig. Responsen har vært god, folk synes det er fint.

Ved siden av å være lastebildekoratør og Kr.F.-politiker i kommunestyret i Midtre-Gauldal, driver Øystein Digre selskapet Digre Transport AS. At Bedforden ikke kan kjøres med alle julelysene på har ikke så mye å si. Digre har 40 andre lastebiler og vogntog. Det var bestefaren som grunnla selskapet, og jule-Bedforden var en av farens mange lastebiler av denne typen.

- Blir dette en tradisjon?

- Det kan godt hende, men det blir kanskje ikke like artig i januar når vi skal demontere alle lysene.

Bedforden er en klassiker fra 70-tallet. Foto: Svein Inge Meland
Øystein Digre fant på ideen. Foto: Foto: Kjell A. Olsen
Digre var inne på tanken å kjøre ut krana og dekorere den også, men fant ut av det holdt sånn. Foto: Svein Inge Meland
Et underholdende syn langs fylkesvei 30.