Kristian Ottosen-prisen ble utdelt av Silje Winther, hovedstyreleder for Samskipnaden i Oslo, og Øyvind Gjengaas, leder for Velferdstinget i Oslo.

Prisutdelingen skjedde lørdag kveld, som et hemmelig punkt på programmet under «Nye studenters ABC-kveld » i Storsalen.

Vant 60.000

Da kunne de hemmelige gjestene meddele at Studentersamfundet i Trondheim var den femtende vinneren av «Kristian Ottosen-prisen» og at de med dette mottok 60.000 kroner.

– Finansstyret skal bestemme hva de 60 000 kronene skal brukes til, men vi kan få gjort mye for de pengene Hva det går til vet vi ikke enda, men uansett vil pengene helt sikkert gå til å gjøre studentmiljøet i Trondheim enda bedre! sa Edina Ringdal til de oppmøtte i Storsalen.

Ottosen prisen

Kristian Ottosen-prisen ble opprettet for 15 år siden av SiO, der Ottosen lenge var direktør.

Ottosen er kjent som motstandsmann fra den annen verdenskrig da han var en del av motstandsgruppen Theta og ble arrestert av tyskerne i Bergen i 1942.

Deretter ble han sendt til Grini og senere til konsentrasjonsleirene Sachsenhausen, Natzweiler og Dachau. Han kom tilbake til Norge med De hvite bussene våren 1945.

Etter krigsårene viet han mange tiår av sitt liv for å kjempe for studenter og deres rettigheter, og blant annen var han med på å opprette Statens Lånekasse.

Derfor vant Samfundet

I begrunnelsen for utdelingen til Samfundet i Trondheim heter det at «Samfundet har bidratt til utviklingen av studentvelferd i Norge, og vært en pådriver for studentkultur i 96 år».

Øyvind Gjengaas og Silje Winther fra Velferdstinget og Samskipnaden i Oslo delte ut pris til Edina Ringdal, leder av Studentersamfundet. Foto: PER-MORTEN KJØL