25 av de 88 på leiren ble syke med influensalignende symptomer. Alle må kontakte lege over helgen.

- Har ikke Kirken et ansvar for å informere foreldre når noe slikt skjer? Skal man oppdage at svineinfluensaen trolig har rammet leiren der ungene våre er, ved å surfe på nett, spør en indignert Svarstad som også stiller spørsmålstegn ved at leiren fortsatte helt fram til søndag.

- Allerede torsdag var folk syke. Å la dette skure helt til søndag, virker svært merkelig, sier Svarstad som ble opprørt da han leste om utbruddet på nettet. At det viste seg at sønnen var blant de syke, gjorde ikke saken bedre.

- Når man sender ungene på leir, regner man med at de er i trygge hender. Når ting oppdages underveis, må foreldrene få beskjed, fastslår han.

- Jeg må innrømme at jeg ble svært bekymret. Sønnen min har feber, er kvalm og har vondt i hodet. Det er de klassiske symptomene, konstaterer han.

Kapellan Reidun Woie Kleveland i Strindheim menighet sier at de umiddelbart etter at legen hadde gitt sine råd søndag formiddag, instruerte ungdommene slik at alle ringte hjem og fortalte at nå kunne de hentes og at det var mange syke i leiren.

- Denne faren hadde ikke fått beskjed?

- Da er det noen som ikke har sendt melding og det er beklagelig. Men vi kontaktet foreldrene til alle som var ordentlig syke.

- Hans sønn var blant de syke som hadde fått medisin, men han var ikke blitt kontaktet?

- Det høres merkelig ut. Det må vi sjekke, det kan hende det har skjedd en glipp, sier Woie Kleveland.

- Han er også kritisk til at dere ikke avsluttet leiren tidligere i og med at folk begynte å bli syke allerede torsdag?

- Det er mulig at vi skulle gjort det. Men det var først på kvelden i går at mange ble syke, så vi trodde at vi håndterte dette på best mulig måte.

Foto: LUDVIG KILLINGBERG jr