Foto: Richard Sagen

- Det har vært mye undgom i byen i forbindelse med VG Topp 20-showet på Torvet, og vi har hatt patruljer ut. En av dem kom over en gjeng på ti mindreårige som satt i ei veit og drakk øl. Mellom 70 og 80 flasker ble beslaglagt, forteller operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Astrid Metlid.

- Navn ble notert, og ølet blir ødelagt. Sammen med de mange narko-beslagene fra kvelden, synes jeg dette er mer enn forventet, mener Metlid.

19-årig kjenning

I løpet av onsdag ettermiddag og kveld ble dessuten 11 personer bragt inn for mistanke om narkotikabesittelse. En av dem var 17 år, resten over 18. Fire ble sluppet fri, mens syv er bøtelagt for bruk og besittelse av narkotika. Én av dem sitter fremdeles i arresten.

- Det er den første som ble bragt inn. Han hadde ti gram hasj på seg, og er allerede en kjenning av politiet, til tross for den lave alderen, sier krimvaktleder Geir Olav Granbo.

- Han vil bli avhørt i morgen, torsdag. Han har flere forhold på seg.

Mange unge samles

Ingen av pågripelsene skjedde på Torvet under konserten. Politiet setter dem likevel i sammenheng med showet.

- Det gjør vi. Vi vet at det samles mange unge under slike arrangement, og vi vet at mange da bruker ulovlige rusmidler. Vi synes det er viktig å holde ungdommene unna narkotika, og forsøker å opptre litt forebyggende.

Foto: Richard Sagen