ODD STEINAR MIDTSKOG

Odd Steinar Midtskog døde 16. juni, 66 år gammel.

Fredag 16. juni fikk jeg den triste meldingen om at Odd Steinar var gått bort, 66 år gammel. Odd Steinar har vært syk lenge, diagnosen fikk han i desember i 2012 og nå var dagen kommet da han ikke klarte mer. Odd Steinar visste tidlig at han ikke kunne bli frisk av sykdommen, men var allikevel positiv til livet og de gleder det kan gi. Hans positive holdning til livet gav ham derfor fortsatt mange gode opplevelser og ikke minst gode opplevelser for de som omgikk Odd Steinar, også etter at han ble syk. Den siste tiden har imidlertid vært tøff og smertefull.

Jeg traff Odd Steinar første gang i 1995 igjennom Trondhjem Alpinliga. Det var mange hyggelige mennesker i ligaen, men det var en strihåra kar med antydning til Oppdalsdialekt som var spesielt hyggelig og imøtekommende, og som tydeligvis følte et ansvar for å inkludere de nyinnmeldte. Det ble umiddelbart god kontakt og god kjemi, og vi ble ganske raskt omgangsvenner. Odd Steinars innsats for Alpinligaen har i perioder vært avgjørende for klubbens eksistens. Fra innkalling og organisering av treningen, inkludere nye medlemmer og etablering og oppdatering av websiden vår. Og hvem husker ikke hans "ekstra traverserte port vin" fra tidlig 2000-tall.

Odd Steinar hadde alltid omsorg for de omkring seg. Han var alltid opptatt av at alle skulle føle seg vel og inkludert. På treningene var han mer opptatt av dette enn sin egenutvikling. Odd Steinar var spesielt glad i barn. En gang han skulle delta i Super G i Erik Håker Cup prioriterte han å hjelpe en guttunge som sto fast i henget i Vangslia, i stedet for å delta på besiktigelsen, til tross for vanskelige forhold svært dårlig sikt. En annen episode som beskriver Odd Steinar er fra Veteran NM Alpint på Kvitfjell. Der skadet han seg i Super G. Men i stedet for å pleie seg selv, var han ut i løypene hver dag og fotograferte alle Alpinligaløperne - og noen til, og gjorde dette veteranmesterskapet til det mest minneverdige for mange. Mange av bildene ligger fortsatt på hjemmesiden vår.

Vi vil huske Odd Steinar som den sosiale, utadvendte personen han var og en som hadde omsorg for sine medmennesker og omgivelser - langt over gjennomsnittet! Tankene nå går til Daniel og Helena som har mistet verdens beste morfar og til Turid, Mona og Arve som har mistet sin aller nærmeste.

Hvil i fred kjære venn!

Oddbjørn Dahlø