En person fra media fikk med seg en tapetkniv inn i tingrettssal 250 mandag morgen. Det bekrefter innsatsleder Torgeir Brenden til Adressa.no.

LES FLERE SAKER OM RETTSSAKEN HER

FØLG ADRESSA.NOs JOURNALISTER PÅ TWITTER #ADRESSALIVE

- Da mannen ble oppmerksom på det, så leverte han den til sikkerhetspersoner i salen, sier han.

- En glipp

Innsatslederen mener sikkerheten er godt nok ivaretatt til tross for at noen klarte å komme seg inn med en kniv i samme rom terrortiltalte Anders Behring Breivik.

- Det har vært en menneskelig glipp i adgangskontrollen som førte til at han fikk med seg den inn. Når det er sagt så er adgangskontrollen bare ett av flere sikkerhetstiltak som er iverksatt i denne saken. Politiet ser ikke spesielt dramatisk på dette, sier han.

Politiet vil ikke skjerpe sikkerheten ytterligere på bakgrunn av denne episoden. Mannen har lovlig adgang til salen, og vil fortsette å ha det.

- Han hadde glemt at han hadde den, og gjorde alt riktig da han ble oppmerksom på det, sier Brenden.

- Tok kontakt med vakter

- Jeg har en liten tapetkniv som jeg bruker til å spisse blyanten med, og for meg er dette et vanlig verktøy jeg benytter når jeg tegner i atelieret. Jeg pleier å gå en del frem og tilbake mellom retten og atelieret, og i dag hadde jeg dessverre glemt at jeg hadde den med meg i vesken, sier tegneren til Aftenposten.no.

Han jobber som rettstegner for Klassekampen under rettssaken. Tegneren forteller at vesken ble gjennomlyst på vanlig måte, uten at sikkerhetskontrollen oppdaget kniven. Først i rettssalen forsto mannen at han hadde tatt den med seg inn.

- Da tok jeg jeg selv øyeblikkelig kontakt med vaktene for å fortelle hva som hadde skjedd, og overleverte kniven til dem. Politiet var svært takknemlige for at jeg tok kontakt, og alt skjedde uten dramatikk, sier han-, som understreker at det hele var en beklagelig glipp fra hans side.