- Det har vært veldig bra besøk, men i juli var det litt færre på grunn av været, sier vaktleder Sara Venturi ved Pirbadet.

Hun forteller at besøket tok seg opp i slutten av juli, da folk ble litt lei av finværet. Det har også vært mange turister innom i sommer, opplyser hun.

- Vi satser på at august blir bra, sier Venturi

På Pirbadet hadde de faktisk en bedre juni i år enn i fjor, med en økning på åtte prosent besøkende. De hadde en nedgang på ca. fem prosent i mai, og fra 1. juli til 24. juli i år sammenlignet med i fjor, har de en nedgang på 30 prosent.

- Vi taper en del besøkende i juli i år sammenlignet med juli i fjor, men været får vi ikke gjort noe med, skriver Anniken Sandberg, direktør i Stiftelsen Trondheim Pirbad i en tekstmelding.

Nedgang i Trondheim

- I Trondheim har vi en nedgang fra i fjor, men en mye mindre nedgang sammenlignet med resten av landet, sier film- og markedssjef Mari Haugen i Trondheim Kino.

På Nova og Prinsen kinosenter har de en nedgang på 4,3 prosent sammenlignet med mai, juni og frem til 29. juli i fjor, mens det på landsbasis er en nedgang på 10,6 prosent, opplyser hun.

- Vi er fornøyd med tanke på den knallfine sommeren, og vi vet det kommer en kald høst med masse gode norske filmer, sier Haugen.

Hun forteller at de bestandig forventer en liten nedgang i antall besøkende på sommeren, og at det er høsten og juletidene som virkelig er deres periode av året. Haugen opplyser at de har hatt filmer som har solgt bra i sommer selv om det har vært fint vær, og viser da blant annet til «Avengers: Infinity War».

- Utfordrende å drive i badebransjen i 2018

En drøy times kjøretur nordover, merker Levangers badeland i Trønderhallen en liten nedgang.

- Det er utfordrende å drive i badebransjen i 2018. Ikke nok med at vi har hatt en tørr og kald vinter, men vi har også hatt tidenes utesommer, skriver daglig leder Svenn Robert Berg i Trønderhallen til Adresseavisen.

Samlet sett har de en nedgang på ca. 2,5 prosent besøkende i sommermånedene juni og juli sammenlignet med samme måneder i fjor, opplyser Berg. Men i likhet med Pirbadet hadde de en bedre juni i år enn i fjor.

- Vi håper på en fuktig og kald høst, skriver han.

På Festiviteten kulturhus i Levanger har kinoen en liten økning i besøkende i juli i år sammenlignet med i fjor - selv om de kun har hatt åpent i helgene.

- Til tross for knall vær viser det at folket vil se film på kino, skriver kinosjef Astrid Cecilie Olaussen ved Festiviteten.

God juli i Verdal

Eli Røthe, kinosjef ved Nordisk Film Kino Verdal, sier det er vanskelig å sammenligne juni i år med juni i fjor på grunn av den lokale filmen «I skyggen av oljeeventyret», som ble vist i 2017. Det var nesten 6000 som så den, opplyser hun.

I juli i år har de faktisk hatt litt mer besøk enn de hadde samme måned i fjor.

- Det er filmene som bestemmer om folk ønsker å dra på kino. Vi er der vi skal være. I fjor fikk vi flere besøkende enn vi forventet, sier Røthe.

Hun tror folk blir litt mettet på finværet, og at de derfor har tid å sette av for å se en film.

Nedgang i juni

I Steinkjer forteller daglig leder Geir Mule i Dampsaga Bad og Gym at de har en nedgang på mellom åtte og ti prosent besøkende i mai og juni måned i år, sammenlignet med i fjor.

- Jeg synes vi har kommet ganske bra ut av det så langt med tanke på været, sier Mule.

Han opplyser at juli vanligvis er den beste måneden hos dem, fordi badet ligger langs E6 og en del turister stopper for et bad eller en dusj på sommerstid. Mule tror likevel det kan være en liten nedgang i juli i år sammenlignet med juli i fjor.

- Sesongen vår starter egentlig i september og varer ut påske, sier han.

foto
Vaktleder Sara Venturi ved Pirbadet kan fortelle at juni var en bra måned for dem. Foto: Marthe Amanda Vannebo
foto
Cruiseturismen har vært positiv for Pirbadet i sommer, forteller vaktleder Sara Venturi. Foto: Marthe Amanda Vannebo