Klokka 03.23 natt til fredag i forrige uke ble politiet varslet av en forbipasserende om at en pickup hadde rygget inn i gullsmed Stein O. Pettersen i Levanger sentrum. Gjerningsmennene er fortsatt ikke pågrepet.

Etterforskningsleder i saken, førstebetjent Gunder Hofstad ved Verdal og Levanger lensmannskontor, innrømmer at de kom litt bakpå i etterforskningen fordi det skjedde en alvorlig hendelse rundt samme tidspunkt. I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket i Levanger sendte politiet en patrulje til en adresse i Skogn. En person ble skutt i beinet av politiet og to personer ble knivstukket.

- Vi havnet litt i bakleksa, sier han til Adresseavisen.

Har bilde av pickupen før innbruddet

Han understreker at det pågår full etterforskning i saken, og at de går veldig bredt ut i slike saker.

- Vi har ingen mistenkte per nå, men vi har innhentet mye materiale som må gås igjennom, sier Hofstad.

Blant annet er det innhentet overvåkningsbilder og trafikkdata fra bompasseringer.

- Det er ikke noe videobilder fra inne i gullsmedbutikken, men vi har innhentet video fra området rundt butikken. Vi har ikke overvåkningsbilder som viser gjerningspersoner i aksjon, forteller Hofstad.

Frem til nå har politiet vært usikker på nøyaktig tidspunkt for sjokkbrekket, men Hofstad forteller at de har snevret inn tidspunktet. Bilen som er brukt, en stjålet Toyota Hilux, er observert på et overvåkningskamera like før den ble brukt som rambukk på vinduet til gullsmedbutikken.

- Vi tror observasjonen på kamera er gjort cirka et kvarters tid før selve innbruddet, og derfor tror vi innbruddet skjedde mellom klokka 02.30 og 02.45. Det er jo ikke så mange som er ute i gatene på dette tidspunktet, sier han.

Stengte ikke grensene

Siden politiet har fått snevret inn tidspunktet for innbruddet, vil det være hjelpsomt med tanke på observasjoner fra vitner. Foreløpig har ikke opplysninger fra bomstasjoner gitt konkrete spor.

Det er også funnet tomgods fra tyveriet ved Lokstallen i Levanger. En Audi A6 som ble stjålet samme natt som sjokkbrekket er undersøkt med tanke på spor og befatning med hendelsen i Levanger sentrum.

- Vi kan ikke konkludere med at det er en sammenheng ennå, men vi ser på muligheten for at den ble brukt som fluktbil, sier førstebetjenten.

Den svarte bilen ble stjålet fra Bruborg og ble funnet igjen fredag kveld. Innbruddet ble meldt fra om til Tollvesen og svensk politi, men grenseoverganger ble ikke fysisk stengt.

- Tyveriet av pickupen som ble brukt skjedde mellom klokka 20.00 og midnatt kvelden i forkant av tyveriet. Bilen ble stjålet fra et litt avsidesliggende sted, sier han.

Bilen som ble brukt i sjokkbrekket var stjålet ca. 15 kilometer sør for Levanger.

- Fort inn og ut

Hofstad vil ikke spekulere i antallet gjerningspersoner, og sier det kan både dreie seg om én eller flere innbruddstyver.

- Det er enkelte trekk som kan tyde på at det er profesjonelle folk. Det har vært fort inn og ut. Det er en taktikk vi har sett før, sier han.

Det er sendt inn dna-spor, men Hofstad sier at sånt tar tid.

- Vi har ikke fått svar ennå.

Tirsdag morgen ble det kjent at tyvene trolig fikk med seg mye uekte varer. Det kan Hofstad bekrefte.

- Det kunne gått mye verre med tanke på verdier, sier han.

- Tror de løser saken

Politiet prioriterer saken høyt, og lensmannskontoret får bistand fra Trondheim som bistår med elektroniske spor og analyse. Man holder også muligheten åpen for sammenheng med andre innbrudd, blant annet et tyveri fra et kjøpesenter i Fosen natt til tirsdag. Tyvene kom seg inn via taket.

Hofstad tror de vil løse saken, men at det kan ta tid før man får svar.

- Jeg er sterk i troen på oppklaring. Dette er ikke en vanlig sak som vi har hver dag. Det er ikke en enkel sak, men dette skal vi klare, sier han.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter