Stillingen som ny regiondirektør for NHO i Trøndelag er ledig, og Adresseavisen og andre medier har meldt at tidligere olje- og energiminister Tord Lien (Frp) er høyaktuell.

Fristen for å søke på stillingen har nå gått ut, og NHO har tidligere sagt at de håper å få på plass en ny trøndelagsleder i løpet av januar.

- Vi har fått inn gode og spennende kandidater, og vi er godt i gang med intervjuene, sier NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Les også: Statsråd og banksjef nevnes som ny NHO-sjef

Gjør selv intervjuer

Da hun deltok på Trøndelagsmøtet i forrige uke, var det en snakkis blant møtedeltakerne hvem som skal bli ny regiondirektør.

- Har du vært med på noen intervjuer så langt?

- Nei, men jeg blir med senere i prosessen. Dersom det står mellom to personer som anses som omtrent like gode, så intervjuer jeg begge. Hvis det bare er én, så intervjuer jeg bare han, sier Skogen Lund.

- Hva ønsker du deg?

- Etter Oslo og Akershus er Trøndelag vår største region, så det er veldig viktig å få på plass en god kandidat. Det er en kombinasjon av politisk bakgrunn og næringslivsbakgrunn. Det er klart at det er en kjempefordel å ha vært i næringslivet og at man forstår det, sier Skogen Lund.

Flere aktuelle navn

Tord Lien har vært olje- og energiminister i drøyt tre år, og han har sittet to perioder på Stortinget for Sør-Trøndelag Frp. Han har vært kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi i en kort periode fra han sluttet som stortingsrepresentant, til han ble statsråd i oktober 2013. Han har også vært innom et rådgivningskonsern som arbeidet innen lån, sparing og forsikring. Overfor Adresseavisen har han bare kommentert jobben kort:

- Stillingen som regiondirektør er en sånn stilling jeg kunne tenke meg, sa Lien da vi intervjuet han rett etter at han gikk av som statsråd og kom hjem til kona og de to døtrene på Ranheim.

Adresseavisen har tidligere nevnt aktuelle navn for jobben, som seniorrådgiver Jon Uthus i NHO Trøndelag. Han er i dag er konstituert som leder etter at Merethe Storødegård gikk av ved årsskiftet for å bli leder av Nav Værnes. Kristian Dahlberg Hauge, Karianne Tung og Terje Sørvik er også på listen over navn som nevnes av andre.

Leder av Næringsforeningen i Trondheimsregionen Berit Rian har sagt at hun ønsker seg en kandidat med erfaring fra næringslivet:

- Vi vil gjerne ha en person med ett ben i begge leire: Både i det offentlige og i det private. Det må ikke nødvendigvis være en politiker, men en med politisk kunnskap, sa Rian til Adresseavisen før jul.

Les også: - Det var jeg som ba Tord om å komme hjem