- Dette er utvilsomt den beste superladeren jeg har vært på, faktisk. Jeg reiser med familien, som nå er inne på veikroa og leker. Straks skal vi også spise litt før vi kjører videre sørover. Her har vi det perfekt. Dette er helt klart den beste superladeren vi har besøkt så langt, sier Chris Nerli til adressa.no.

Han kom onsdag fra Kristiansund og var på vei til Kongsvinger da han valgte å ta en ørliten omvei for å lade på Berkåk.

- Jeg liker også å kjøre riksvei 3 og så hadde vi ikke vært på Berkåk før, så derfor tok vi turen hit for å lade. Det var et godt valg, fortsetter Nerli, som i 12 minusgrader også kunne melde om en fin tur så langt.

- Dette er den beste vinterbilen jeg har hatt, ingen tvil.

Familien til Chris Nerli ladet opp på veikroa på Berkåk mens bilen fikk energipåfyll ved den nye, store ladestasjonen til Tesla bak veikroa. - Beste superlader-stedet vi har vært på, skryter Nerli. Foto: Tommy Fossum

Vil være en energistasjon

16 av de 20 ladepunktene bak Berkåk veikro ble satt i drift før jul og er dermed blant de største i landet. Den aller største i Norge - og i Europa - er under etablering ved Rygge og vil ha 42 ladepunkter.

- Vi betrakter oss selv som en energistasjon. Vi har samarbeid med Shell på fossil energi, og både Fortum og nå Tesla har egne ladestasjoner her. Dessuten byr vi på energi for de veifarende i form av et variert mattilbud, sier Inge Olav Nyberg ved Berkåk veikro til adressa.no..

- Vi er hele tiden klar for å komplettere tilbudet vårt. Bilparken er i endring i Norge, det ser vi langs veien og det merker vi ved stasjonen, fortsetter Nyberg, Tesla har over 7 000 Superchargere globalt og vokser også i Norge. Supercharger-nettverket er laget for langdistansereiser, og stasjonene plasseres langs viktige reiseruter for enkel og effektiv lading.

Med 20 superladere er det klart for storinnrykk av Tesla-biler med behov for påfyll av strøm.

Ny rekord

Tall fra Teslastats.no viser at det så langt denne måneden er blitt levert 2366 Model S og X. Det er nok til å overgå den tidligere leveringsrekorden på en måned. Den tidligere rekorden ble satt i september da Tesla leverte over 2000 biler i Norge. I tillegg ligger Tesla an til å bli den mest populære bilprodusenten i Norge i desember, skriver Electrek, foran salgssuksesser som Volkswagen Golf.

I høst ble også et forslag om å heve skatten på tyngre el-biler skrotet i Stortinget. Hvis «Tesla-skatten» hadde gått gjennom Stortinget ville de tyngste Teslaene blitt opp mot 70 000 kroner dyrere, mens de lettere modellene ville blitt 7 000 kroner dyrere. Dette ville trolig ha redusert salget i Norge.