–Innbyggerne våre etterspør tjenester som har kvalitet. Hvis vi skal klare tilby kvalitetstjenester må vi samarbeide enda mer slik at vi får de beste fagfolkene. Nyutdannet ungdom ønsker ikke å sitte alene, de vil arbeide i et miljø med flere fagfolk, sier Skjærvik.

I rapporten om Sør-Trøndelag pekes Fosen ut som en region som har kommet mye lenger i samarbeid enn andre regioner. Blant annet har kommunene gått sammen om et distriktsmedisinsk senter. Ørland og Bjugn har ført drøftinger om sammenslåing, men planene har strandet på grunn av politisk uenighet og motstand i Ørland.

Skjærvik tror Fosen-samarbeidet vil utvikle seg videre.

–I starten av februar skal kommunene på Fosen ha et felles kommunestyremøte. Et diskusjonstema der blir samkommunemodellen. På sikt kan en del av Fosen-samarbeidet blir så omfattende at det ender med sammenslåing. Det ville ikke være noen ulykke hvis vi i Rissa i framtida slo oss sammen med Leksvik. Vi samarbeider på flere områder, og i april skal vi ha et felles formannskapsmøte for å diskutere enda mer samarbeid. Ved å stå sammen får kommunene og regionen også mer politisk slagkraft utad, sier Skjærvik.

–Er alt bare idyll i Fosen-samarbeidet?

–Vi kan ha harde drøftinger, men vi holder det innenfor veggene. Intern kniving kan være drepen for samarbeid dersom man ikke finner løsninger både små og store kommuner kan akseptere. Det blir lett slik at de store tar kaka. På Fosen har Åfjord det felles lønningskontoret, Bjugn tar seg av regnskapet, Rissa IKT-tjenesten mens den felles skatteinnkrevingen er lagt til Leksvik, sier Skjærvik.