Adresseavisen var i går i kontakt med 21-åringen. Politiet ga ham lov til å snakke med avisen, men han ønsker foreløpig ikke å gi sin versjon av hva som har skjedd. Heller ikke hans familie ønsker å uttale seg til media.Episoden der en 54 år gammel kioskeier døde, skjedde bare få timer etter at 21-åringen kom til Kos sammen med tre venner. Politirapporten etter episoden beskriver at trønderen forsøkte å naske sigaretter og drikke fra minimarkedet S-mart. Grekeren skal ha oppdaget det som skjedde, og etter en uoverensstemmelse skal 21-åringen ha dyttet til ham. Grekeren skal så ha falt om og blitt liggende bevisstløs. Mannen døde to timer senere på sykehuset.

Kjent person

Flere personer på Kos reagerte da Adresseavisen overfor dem i går omtalte den avdøde mannen som kioskeier.- Han var ingen kioskeier, han eier jo flere butikker. Han var en stor personlighet på øya, sier en hotellansatt.- Alle her vet hvem han er, får vi fortalt på taxisentralen. Flere fremhever at det gjør saken vanskeligere for 21-åringen at avdøde var en kjent person på den lille øya. Slektninger av avdøde som Adresseavisen søndag var i kontakt med, deler politiets oppfatning av hva som skjedde. Kameratene til 21-åringen har imidlertid forklart til media at de oppfatter det slik at 21-åringen ble overfalt som følge av en misforståelse. At en pakke sigaretter bare koster i overkant av 20 kroner støtter denne teorien.

Holdes hos politiet

Trønderen har siden natt til lørdag blitt holdt på politistasjonen i Kos by.- Han blir her til mandag, opplyste en politibetjent til Adresseavisen søndag kveld. I dag vil det bli et rettsmøte der en dommer skal ta stilling til om den unge trønderen skal settes fri eller varetektsfengsles. Både gresk politi og norsk UD opplyser at den 21 år gamle mannen ikke er drapssiktet.- Han ble lørdag siktet for legemsbeskadigelse med døden som følge og tyveri, opplyser pressetalskvinne Anne Kjersti Shaw i Utenriksdepartementet. Ambassaden i Athen har bistått mannen med å skaffe advokat og tolk.Den norske ambassaden har i forbindelse med fengslingsmøtet i dag fremskaffet en vandelsattest som viser at 21-åringen ikke har vært innblandet i kriminelle handlinger tidligere. Tvert imot skal han være en helt vanlig norsk ungdom på ferietur.Representanter for norske myndigheter kom i går til ferieøya Kos for å bistå den unge mannen.- Vi har sendt en person fra ambassaden i Athen og en person fra konsulatet på Rhodos, opplyser Shaw. Planen er at de to skal besøke mannen i fengselet.

Lokalt politi varslet

Ifølge gresk lov skal mistenkte i kriminalsaker innen 24 timer eller så snart retten åpner fremstilles for forhørsretten. Dommeren har deretter 3 dager på seg til å avgjøre om den mistenkte skal varetektsfengsles eller settes fri. Maksimal tid i varetekt er ett år for mistenkte i alvorlige forbrytelser.Kriminalvakta ved Sør-Trøndelag politidistrikt ble lørdag varslet av Nye Kripos om at 21-åringen fra Sør-Trøndelag er mistenkt for drap.- Vi vet ikke særlig mer enn at han skal være mistenkt etter et dødsfall, sier krimvaktleder Finn Sagmyr. Det lokale politidistriktet er foreløpig ikke bedt om å bistå med opplysninger eller annet. De mottok meldingen ved 15-tiden lørdag.Kos er kjent som et partysted for ungdommer fra hele Europa. 21-åringen og vennene reiste med turoperatøren Saga, og bodde på hotellet Michelle, som av Saga er klassifisert som et «Beach & Boogie»-hotell. «Ungdomshotell med en bar som er en av de mest populære i Kos by om sommeren», heter det i turkatalogen.