NTNU Applab er en fødestue for nye applikasjoner til smarttelefoner og nettbrett. Den populære appen «Fun Run» med rundt 30 millioner nedlastinger deltok i NTNU Applab. En annen app som har vært gjennom den samme graviditeten, «Mattilbud», opplever også stor suksess.

Får mentorgruppe

NTNU Applap er et seks måneders program for studenter og ansatte ved universitetet som ønsker å utvikle en app på kort tid. Programmet er unikt i Norden ifølge en pressemelding, og noen av suksessen skyldes mentorgruppen som består av erfarne mennesker fra næringslivet og fagmiljøet ved NTNU.

Forrige runde med NTNU AppLab er nylig avsluttet og vinneren av rundens beste app er kåret. Prisen gikk til Dhip, en app som samler de beste butikk-tilbudene i ditt nærområde og som baserer seg på brukergenerert innhold. Appen skal være klar for lansering i begynnelsen av mars og er utviklet av førsteårsstudentene Michael McMillan og Thor Even Tutturen.

Krever ulik kompetanse

NTNU Applab søker i disse dager nye app-gründere som kan skape nye suksesshistorier. Søknadsfristen er 14. februar.

- For å lykkes med en app, fra idéstadiet til ferdig produkt lansert på markedsplass og videre, kreves mange forskjellige typer kompetanse. Det er derfor avgjørende med team der mennesker og kunnskap utfyller hverandre, sier Silje Ødelien ved NTNU Technology Transfer AS.

25. februar arrangerer NTNU Applab «speed dating» mellom mentorer fra næringslivet og Applab-deltakere.

AppLab er et initiativ fra NTNU Technology Transfer AS (TTO), Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap (IDI) og Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk (IME).

foto
I forrige runde med NTNU Applab stakk Dhip av med seieren, her representert av Michael McMillan til høyre. Bak står AppLabs mentorteam: fra v. Tom Arnøy (Zedge), Kent Skorstad (Headspin), Morten Fiskvik (Headspin), Stein Likvern (Headspin), Berit Alvestrand (Zedge) og Eirik Backer (Norges Kreative Høyskole).