Pelsdyroppdretterne fikk på pelsen i fjor. Det kommer ikke til å bli spesielt trendy å gå rundt med mink eller rev på kroppen i 2015 heller. Dyr som må dø for at fjonge damer skal ha på seg skinnene deres, slår ikke an. Da er det bedre at vi henger pelsen opp på veggen. På vegne av mange menn jeg kjenner, håper jeg 2015 blir et år da det blir mote å henge elghoder og gevirer opp på finstuene rundt omkring.

Hver høst kommer stolte karer ned fra fjell og vidde med hodet til døde dyr i bagasjerommet. De håper nok det skal la seg gjøre å få overbevist sjefen hjemme om at ti-spiringen skal opp på veggen over peisen. Ikke alle lykkes med den planen.

La 2015 bli året da motedesignere verden over endelig forstår hvor kult det er å ha en elg hengende i stua. Og da mener jeg selvsagt ikke sånne elggevir i plastikk som noen har forsøkt å prakke på oss. Det skal selvsagt være ekte vare. Kortreist, høyreist og selvskutt. Alt annet er jo det reneste jåleri.

Jeg tror 2015 også blir året da våpenskap kommer på moten, og finner sin rettmessige plass inne på stua. Da kan jeg sitte i godstolen foran tv-en, pusse børsa og konversere med familiens øvrige medlemmer mens en dvd med Lars Monsen i Canada underholder oss. På gulvet foran kan et elgskinn få plass – for det blir så hipt når vårtrendene når oss i slutten av april.

Og med det samme vi er i gang med trendnyhetene for 2015: Rot blir trendy. Det blir slutt på reportasjer fra rosa og hvite hjem der alt er ryddet og minimalismen råder. Vi kommer ikke til å lese enda en reportasje fra de som sverger til shabby chic som den eneste sanne vei. Interiørmagasinene kommer til å slå et slag for stuebord med en boks skruer, en elektrisk drill og en haug med gamle aviser på. Det både skal og må bli hipt med en bokhylle igjen.

Våre hjem skal bli koselige, naturlige og med spor av mennesker. Hjemme hos-reportasjene skal handle om lykkelige samboere som stolt viser frem roteskuffer, et oppskrapet stuebord, et par hakk i parketten og barnetegninger på veggene. Stolte og rake i ryggen står de frem i et hjem som både har plass til en skiftnøkkel, litt levd liv og en mann.

Jeg tror sannelig 2015 kan bli et brukbart år. I alle fall om jeg får bestemme. Godt nytt år.

På vegne av mange menn jeg kjenner, håper jeg 2015 blir et år da det blir mote å henge elghoder og gevirer opp på finstuene rundt omkring, mener Adresseavisens Harry Tiller. Foto: TERJE VISNES