Foto: Space Group Arkitekter AS

Styreleder i utbyggingsselskapet, Hans Hoff, advarer politikerne mot å følge denne anbefalingen. - Vårt mål er å bygge Skandinavias største kongresshotell på Brattøra. Dersom rådmannens forslag vedtas, blir det helt ødeleggende. Politikerne må være seg bevisst at dette er et være eller ikke være for hotellplanene, sier Hans Hoff i Realinvest. Kongresshotellet på Brattøra vil få 400 gjesterom og en stor kongresshall med plass for 1600 personer. Hotellet vil bety over 200 nye arbeidsplasser. Målet er å ta imot ca. 130 000 gjester i kongressenteret hvert år.Da hotellplanen sist ble behandlet av bygningsrådet, signaliserte politikerne at hotellet ble for dominerende, og ba om at en av hotellbygningene ble forkortet med 14 meter. To av de andre blokkene kunne økes med en etasje, het det i vedtaket. - Vi har fulgt opp politikernes ønsker og forkortet bygningen med 15 meter, men latt være å øke høyden. Men nå kommer altså administrasjonen i kommunen med krav om å fjerne to etasjer på tre av bygningene, sier Hoff oppgitt. Reguleringsplanen for kongresshotellet skal behandles av bygningsrådet tirsdag. Ifølge hotellplanene til Realinvest skal tre av de fire hotellbygningene være knapt 26 meter høye. Dette tilsvarer høyden på Rocksenteret som ligger et steinkast unna. Den fjerde hotellblokken, nærmest Pirterminalen, blir knapt 23 meter høy. Disse fire hotellbygningene er stilt sammen i en slags stjernemønster, og over atriet hvor bygningene møtes, er det planlagt et tak som rager ca. 30 meter i været. Rådmannen mener at denne konstruksjonen er akseptabel. Atrietaket får form som en stjerne og blir delvis gullfarvet, og er med på å gjøre bygget spektakulært.Rådmannen konkluderer med at den planlagte hotellbebyggelsen vil bli for høy og bred, og bidra til å tette igjen byens kontakt med fjorden. - Denne kompakte fjernvirkningen vil bli størst sett fra Møllenberg, Nedre Elvehavn og Ladehammeren, påpeker han. Dette er årsaken til at rådmannen vil senke de tre østre blokkene med to etasjer (ca. seks meter). Han mener tapet av høyde og areal kan kompenseres ved å bygge bredere, for eksempel ved at alle blokkene får midtkorridor.

Betaler for signalbygg

– Hvis politikerne fjerner seks meter fra toppen av hotellet, må planen om Skandinavias største kongresshotell skrinlegges, sier Hans Hoff i Realinvest.

– Det er helt uakseptabelt for oss. Et slikt vedtak innebærer at mye av kongresskapasiteten forsvinner, sier styreleder Hans Hoff i Realinvest AS. Han mener det forslaget som foreligger, tilfredsstiller de krav politikerne stilte.

– Kommunalråd Geir Waage etterlyste i sommer en mer spenstig arkitektur i Trondheim. Han fikk støtte av andre. Nå har politikerne sjansen til å vise i praksis at de omfavner god og spektakulær arkitektur. Vi er villig til å betale 40–50 mill. kroner ekstra for å gi byen et spektakulært signalbygg på Brattøra. Når vi satser på å bygge Skandinavias største kongresshotell, opererer vi på et krevende nasjonalt og internasjonalt marked. Trondheim er en liten by, og skal vi hevde oss må vi ha en arkitektonisk perle å vise frem, understreker Hoff.

– Hva skjer hvis politikerne likevel fjerner toppetasjene?

– Da må vi i tenkeboksen igjen. Skandinavias største kongresshotell blir det definitivt ikke noe av i Trondheim. Kanskje blir det et mindre og mer ordinært hotell i stedet.

Foto: Space Group Arkitekter AS