Formelt blir han ansatt som kommunikasjonsrådgiver for stortingsgruppa, blant annet knyttet til helse- og eldrefraksjonen. Han starter umiddelbart i den nye jobben.

- Jeg kommer til å jobbe som kommunikasjonsrådgiver og jeg kommer til å jobbe mye med Sylvi fremover, bekrefter Teigen til Adresseavisen.

La ut omstridt melding

Stjørdalingen var den som la ut den kontroversielle facebook-posten som etterhvert førte til at Listhaug måtte gå av som justisminister. Han har i flere år hatt ansvaret for å oppdatere hennes kontoer på ulike sosiale medier.

- Jeg har sittet og vurdert flere tilbud. Det er stas å være i den situasjonen, men jeg har landet på at jeg fortsetter med politikk. Det er dette som engasjerer meg mest, sier Teigen.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke andre jobbtilbud det har vært snakk om, men sier det blant annet er flere fra privat næringsliv. Teigen trekker frem samarbeidet med Listhaug som spesielt viktig for valget.

Stjørdalingen snakker om at partiet har mange dyktige folk i stortingsgruppa, som han ser frem til å jobbe med. Han sier partiets eldrepolitikk var en av grunnene til at han valgte Fremskrittspartiet.

- Jeg kommer nok til å jobbe mye med Sylvi og Bård (Hoksrud), fremover, og jobbe med å få frem Frps politikk, sier Teigen.

Espen Teigen sier han og Listhaug overhodet ikke var klar over at Utøya-filmen hadde premiere samme dag som den omstridte facebookposten om Arbeiderpartiet og terrorister ble lagt ut.

Skapte regjeringskrise

Rødt fremmet 14. mars mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. Det skjedde etter at Listhaug i en Facebook-post anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. Posten ble lagt ut av Teigen. Bakgrunnen var at opposisjonen stemte ned et lovforslag om å åpne for å frata norske fremmedkrigere med doble statsborgerskap sitt norske borgerskap, uten å måtte gå veien om en domstol først.Etter fem dager med massiv kritikk ble innlegget fjernet.

- Saken fikk en helt annen kontekst enn det vi mente. Det var kynisk av Ap å få saken til å handle om 22. juli. Det er vel få saker som handler så lite om det som fremmedkrigere i Midtøsten, sier Teigen.

- Den kontroversielle posten om terrorister ble lagt ut samme dag som filmen om Utøya hadde premiere. Det synes som god timing for å få oppmerksomhet?

- Den ble lagt ut denne dagen fordi debatten ble startet på kvelden i forveien på NRK. Det hadde ikke med noe med kinopremieren å gjøre. Jeg leser ikke kinoprogrammet. Dette hadde ingenting med 22. juli å gjøre, men jeg registrerer at Ap sier de vil få flere ting til å handle om det, sier Teigen.

- Hva tar du med deg fra din tidligere jobb?

- Jeg har lært mye både om kommunikasjon, pressen og siosiale medier. Jeg kommer til å jobbe for at vi skal sette dagsorden med vår politikk. Sylvi har også vært tydelig på at hun ikke kommer til å endre stil. Det er bra, vi trenger politikere som er tøffe og ærlige, sier han.

- Så det du sier er at dere kommer til å fortsette å være like kontroversielle?

- Det har aldri vært et mål i seg selv å være kontroversiell. Men vi skal være tydelige. Fremskrittspartiet er tydligere enn andre partier. Det tror jeg velgerne våre forventer, sier Teigen.

Gjorde lynkarriere

Teigen begynte å jobbe som Listhaugs rådgiver i mars 2016, som 23-åring. Listhaug var da innvandrings- og integreringsminister. Han hadde forut for det gjort rask politisk karriere i rikspolitikken. Som 18-åring ble han ansatt som valgkampsekretær i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i 2011. Kort tid etter ble han ansatt som generalsekretær i ungdomspartiet. Og fra 2014 var han rådgiver i Fremskrittspartiet. Han har også vært kommunestyrerepresentant i Stjørdal og vararepresentant til fylkestinget i Nord-Trøndelag.

Tok ferie

Teigen sluttet i jobben som rådgiver samtidig som Sylvi Listhaug varslet at hun trakk seg som statsråd. Han var tydelig på at han ikke utelukket å fortsette i en lignende jobb, da han snakket med media like før påske. Han reiste til Vesterålen for å besøke broren, Ola Morten Teigen, som er rådmann i Hadsel. Der ble han en god stund.

- Det var tøft en periode, så jeg trengte å koble ut litt. Det er periodevis tøft i politikken, men det må man tåle. Nå, den siste uka har jeg kjent på at det kribler etter å komme i gang igjen, og det gleder jeg meg til, sier Teigen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.