- Jeg er veldig trygg på at det skal bli varmt og godt i Trøndelag de nærmeste dagene. Det gode været som har vært sør for Dovre, er nå på vei nordover. Det er bare å børste støvet av grillen og kjøpe inn is, sier Geir Ottar Fagerlid, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

De siste dagene har sola vært trofast mot trønderne, og i solveggen har aprildagene gitt en smak av sommer. Ved 14-tiden i dag ble det målt 13 grader på Sunndalsøra, men også i Surnadal, Selbu, Kotsøy, Soknedal, Åfjord, Værnes, Kvithammar, Meråker, Frosta og Steinkjer passerte gradestokken ti grader.

Nå kan det være grunn til å kaste jakka for noen dager, for temperaturen skal stige fremover.

18 grader

- Temperaturen er ventet å stige jevnt og trutt. Onsdag vil det bli to-fire grader varmere enn tirsdag, selv om det ikke blir så mye sol. Mot helga kan vi få temperaturer opp mot 15-18 grader. Det ser også ut til at det blir slutt på nattefrost, sier Fagerlid.

Han sier at både torsdag, fredag og lørdag blir solrike og varme dager. Søndag kan også bli varm, men da kan det bli noe mer skyet. Hele Trøndelag skal få ta del i vårvarmen.

- Det er grunn til å slå solalarm, smiler Fagerlid.

- Hvor lenge vil varmen holde seg i Trøndelag?

- I første omgang over helgen. 15-dagersvarselet viser at det etter all sannsynlighet kommer en forbigående kjøligere periode med nordavind tirsdag og onsdag i neste uke. Men sannsynlighetsvarselet viser at det kan bli mildere igjen den første helga i mai, sier Fagerlid.

Skogbrannfare

Meteorologisk institutt sendte tidligere i dag ut et obsvarsel om stor gress-, lyng- og skogbrannfare på Østlandet og Vestlandet. Så langt er det ikke sendt ut et slikt varsel for Trøndelag, men Fagerlid sier at det er grunn til å være forsiktig også i Trøndelag siden det skal holde seg tørt og varmt i dagene fremover.