Venstre i Sør-Trøndelag hadde samlet seg for valgvake på Antikvariatet på Bakklandet i Trondheim. Da førstekandidat Jon Gunnes ankom, var det vill jubel.

- Det er veldig spennende. Det er forferdelig hvis vi kommer under sperregrensen, sier Gunnes. Han fulgte spent med da den første prognosen ble offentliggjort, og løftet hendene i været da den viste at det lå an til borgerlig flertall og en mulighet for at han selv er inne på Stortinget.

Venstre har ikke hatt en stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag siden Odd Einar Dørum ble valgt inn på Stortinget i 1977. Målet for partiet for dette valget har vært å få førstekandidat Jon Gunnes inn på tinget. Mandag kveld hadde Gunnes tro på at det var innenfor rekkevidde.

- Jeg tror at jeg kan være inne, men dette skifter fort. Det er mye matte i dette, og om jeg er inne er også avhengig av hvordan de andre partiene gjør det. Det blir veldig jevnt, sier Gunnes.

Prognosene mandag kveld viste at Venstre ligger akkurat rundt sperregrensen. Gunnes tror at forhåndsstemmene ikke er i Venstres favør, og håper at resultatet til slutt kommer til å være sterkere for partiet.

- Meningsmålingene har vist at vi kom bedre i gang utover valgkampen. Derfor tror jeg forhåndsstemmene er i vår disfavør. Jeg håper at vi øker utover kvelden, sier Gunnes.