Lars Marius Løkken (34) flyttet til Trondheim fra Lørenskog da har var 13 år. Fremdeles snakker han klingende østlending.

– Jeg er for dum til å uttale de tjukke L-ene, flirer han.

– Vi har ikke klart å gi deg dialekten, men hva har Trondheim gitt deg?

– To flotte barn og et godt oppvekstmiljø på Tiller. Der har vi både skog, shopping og gode skoler i nærheten. Solsiden er veldig innbydende.

– Hva savner du?

– Store konserter. Altså, det er greit nok at avdankede gamlinger som Roxette kommer, men man må fremdeles til Bergen eller Oslo for å se eksempelvis Foo Fighters.

– Hva tilfører du Trondheim?

– Frivillig arbeid. Jeg er veldig samfunnsengasjert, spesielt innen fotball. Jeg er lagleder og styreleder i Tiller fotball. I tillegg har jeg vært lagleder innen fotball for fysisk og psykisk utviklingshemmede i 16 år. Det er viktig å få med alle som står utenfor.

– Hva mener du med det?

– At alle utviklingshemmede får et tilbud. Her er økonomi ofte et hinder. Det samme gjelder fotball generelt. Jeg merker godt at mange familier ikke har råd til å la ungene sine være med på cuper, eller kjøpe inn alt mulig utstyr. Det blir for dumt, så det må vi få en slutt på. Men, jeg tror det bare blir verre i fremtiden. Derfor må vi som klubb se om vi kan bidra økonomisk, legge til rette for gratis aktivitet etter skoletid, og så videre. Integrering av innvandrere gjennom fotballen og vennskap på tvers av skolekretsene er også viktig.

– Hva irriterer deg?

– Jeg er salgssjef i 1881, og det store irritasjonsmomentet er at unge ikke er villige til å jobbe for livets opphold. Det er viktigere å bli C-kjendis, enn å skaffe seg utdanning eller en god jobb. Altfor mange vil bli eiendomsmeglere fordi at det er «kult».

– Et lite PS?

– RBK suger, heia VIF. Og skriv at jeg er singel!