Under den kvinnelige telefonoperatørens forklaring i går var aktor Kaia Strandjord særlig interessert i å avdekke hvilken kunnskap aktørene i halliknettverket hadde om alderen til en 16 år gammel jente fra Estland som flere ganger var i Trondheim som prostituert.

- Vi snakket om det, ingen av oss likte det, refererte den 22 år gamle telefonoperatøren fra en samtale hun hadde med den tiltalte estlenderen (26) og hans kjæreste.

Hvilken kunnskap de tiltalte hadde til 16-åringens alder er et svært sentralt tema i saken, fordi hallikvirksomhet med personer under 18 år ifølge loven er menneskehandel.

Telefonoperatøren mener at jenta også så ut som hun var omtrent 16 år, mens de tiltalte har hevdet at hun så eldre ut. Både den tiltalte estlenderen og trondheimsmannen (42) som leide ut rom til jentene har nektet for at de kjente til 16-åringens alder.

Populær hos kundene

Stort kunderegister

På spørsmål fra estlenderens forsvarer, advokat Håvard Fremstad, bekreftet telefonoperatøren at jentene visste hva de skulle gjøre før de kom til Trondheim, og at hun ikke hørte noen av dem gi uttrykk for misnøye.

Både jenta som var 16 år da hun opererte som prostituert i Trondheim og flere andre jenter skal i dag forklare seg for Frostating lagmannsrett.