Ljønes er en av to hovedmenn bak bloggen som har blitt anmeldt for å identifisere en av politimennene som deltok under pågripelsen som endte med at Eugene Obiora døde. Det har ikke skremt ham fra å identifisere flere.

- Vi kjenner identiteten til de tre andre. Nå vurderer vi å identifisere dem også, forteller Ljønes.

- Marum ikke skikket

- Det med identifisering er ikke noe hovedsak for oss lenger. Nå vi mer opptatt av kritikk mot ledelsen. Marum må, som leder, bære ansvaret fra nå. Det er knyttet til kravet om suspensjon, og i tillegg den totale mangelen på ansvarsfølelse hos politisjefen. Vi stiller rett og slett spørsmål om hvorvidt han er i stand til å lede Trondheim politikammer på bakgrunn av denne saken.

Krever saken opp i retten

- Men først og fremst å få saken opp i retten, påpeker Ljønes. - Vi forstår ikke saken som avsluttet. Derfor opprettholder vi kravet om suspensjon. Det er bare tull at det ikke finnes juridisk hjemmel for dette, mener Ljønes, som hevder å ha lest loven utallige ganger, samt å ha snakket med andre statstjenestemenn.

Ikke skremt Selv om blogger Jan Roger Ljønes er anmeldt etter å ha publisert navn og bilde av den ene av politibetjentene som pågrep Eugene Obiora, vurderer han nå å gjøre det samme med de tre andre som deltok. Foto: RUNE PETTER NESS