Skjærtorsdag debuterte den unge japaneren i det tradisjonsrike skirennet som ble arrangert for 36. gang i Tydal. 18-åringen kom til Trondheim som utvekslingselev ved Heimdal videregående skole i august. I vinter har han og vertsfar og hytteeier Knut Samdal gått over 150 kilometer på ski for å forberede seg til skirennet på 22 kilometer. Han sier han trives med ski på beina.

– Først var det så vanskelig, men nå er det så artig, smiler han, på vei til fjerde og siste post i rennet.

– Han er et naturtalent. Det har gått kjempefint, sier vertsfar Samdal.

Sawata smurte både sine egne og vertsfarens ski skjærtorsdag – med lilla.

– Hva er det vanskeligste med å gå på ski?

– Det er bakkene, sier han.

– Det var en bratt bakke før vi kom hit der vi måtte ned og hilse på snøen, ler Samdal.

foto
Takehiro Sawata valgte lilla - både i yttertøyet og under skiene skjærtorsdag.

Vil til NTNU

Onsdag varmet duoen opp med å gå 24,5 kilometer innover mot svenskegrensa. Det var jo så fint vær, de kunne ikke stoppe da. Den unge japaneren trives med klassisk norsk hytteliv, og er spesielt fascinert av stjernehimmelen som utfolder seg på kveldstid. Da finner han gjerne frem kameraet, ivrig fotograf som han er.

– Jeg elsker Norge og har veldig lyst til å komme tilbake til Trondheim for å studere ved NTNU, sier han.

Rutinert

Torgeir Sundal (62) fra Selbu gikk sitt 32. Stugudalen rundt, og passerte mål i godt humør.

– Det er en kjempefin skitur, i veldig fint terreng, sier han, før han legger i vei tilbake til hytta.

foto
Stugudalen rundt: Torgeir Sundal (62) fra Selbu gikk sitt 32. Stugudalen rundt, og passerte mål i godt humør. Skjærtorsdag ble det tradisjonsrike skirennet arrangert for 36. gang.

Erika Danielsen Krøke (13) fra Skatval var ute sammen med tvillingsøster Marlene og søskenbarnet Isak Danielsen Saksvik (14). Trioen hadde forlatt foreldre og søsken på hytta og gikk turrennet alene.

– En fin tur, fastslo gjengen som stoppet for en vaffel på nordenden av Stugusjøen.

foto
Erika Danielsen Krøke (13) fra Skatval tok en vaffelpause sammen med tvillingsøster Marlene og søskenbarnet Isak Danielsen Saksvik (14).

Inderøy-mesteren var med

Gaute Iversen og kona Åse Iversen hadde med seg datteren Camilla Iversen og barnebarna Ingrid Iversen Klepp (11) og Kristine Iversen Klepp (7) og de to gordonsetterne Aro og King. Sjølingene bor på Levanger mens datteren og familien bor på Inderøy. Nå er de samlet på hytta på Møbekkvollen ved Stugusjøen hvor de har vært i 20 år.

– Det var kjempeartig. Jeg ble Inderøy-mester på ski i vinter, forteller Ingrid.

Der har hun gått på kunstsnø i vinter. Nå er hun glad for påske på natursnø i – og at påskeharen snart kommer!

– Det er en tradisjon. Vi bruker å få masse godteri i eggene. Vi får to egg, ett i påskerennet langfredag og ett på lørdag, forklarer hun.

LES KOMMENTAR: Bygg landet, ta en skitur

foto
Gaute Iversen (til venstre) fra Levanger var godt fornøyd med torsdagens turrenn i Stugudal. Med seg hadde han blant annet hunden Aro, datteren Camilla Iversen og barnebarnet Ingrid Iversen Klepp (11) - for øvrig fersk Inderøymester på ski.

908 deltagere

Arrangør Kirsten Olava Hofstad i Tydal idrettslag var også på plass ved matstasjonen på nordenden av Stugusjøen. Ei dame har visstnok gått løpet samtlige 36 ganger, og tre stykker har passert 35 ganger. I 2013 var det rekorddeltagelseS. Denne skjærtorsdagen var preget av litt gråvær og sur vind, men nede i skiterrenget var stemningen meget god.

– I år ble det 908 deltagere. Det er helt strålende. Og alle er så blide! smiler Hofstad.

foto
22 kilometer, fire klipp. Det er det som skal til for å komme gjennom tradisjonsrike Stugudalen rundt som ble arrangert for 36. gang skjærtorsdag.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.