Arne Jørgen Melien driver setra på Ljøsnavollen i Femundsmarka. Den ene mannen i turfølget kom frem til setra i 22-tiden lørdag kveld. Han fortalte da at han hadde skilt lag med turkameraten ved Nedre Muggsjøen.

- Det ligger ei lita hytte ved Nedre Muggsjøen. Jeg gikk meg en tur dit søndag morgen for å se etter den savnede. Han var ikke der. Jeg gikk litt videre sørover, men så ikke noe til til mannen, forteller Melien.

Kan ha snudd

Han traff to fiskere som hadde sett en mann gå sørover - altså motsatt vei av den retningen han opprinnelig var på vei.

- De vet ikke om det var den savnede mannen de så, men de så at han gikk med to staver. Kameraten som kom til setra lørdag kveld sa at de to hadde skilt lag ved Nedre Muggsjøen. Det er fint vær i området, men det har vært litt kaldt i natt - kanskje to-tre grader, forteller Melien som var på tur ned fra fjellet da Adresseavisen snakket med han i 12.30-tiden søndag.

Seaking i lufta

Melien var da i området der turgåeren siste ble observert.

- Seaking-helikopteret var i lufta over meg her for litt siden, forteller Melien.

Helikopteret gjorde ikke funn i det første søket og returnerte til samlingsstedet på Langen gjestegård i nordenden av Femunden.

Mannen gikk sammen med en kamerat fra Røvollen til Ljøsnavollen i går. På ettermiddagen skilte de lag sør for Muggsjølia fordi den savnede ble sliten og ønsket å gå i et litt roligere tempo. Han er godt utstyrt for fjelltur, og har også utstyr for overnatting ute.

Politiet meldte om leteaksjonen klokken 11.32 søndag. Klokken 13.42 melder politiet at et Seaking frakter letemannskap inn i området. Søket konsentreres innedningsvis i området Nedre Muggsjøen der mannen sist skal være sett.

Gikk med staver

– Mannen som er savnet har på seg i mørkeblå jakke. Har en blå sekk, går med staver og har en lys caps på hodet. Han er om lag 185 cm høy. Folk som har observert mannen i går ettermiddag eller i dag bes kontakte politiet på 02800, sier operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth i Trøndelag politidistrikt.