Mikael Forselius fra Hotel Britannia var en av de tre som satt i juryen.

- Det har vært vanskelig! Det er flere produkter enn noensinne, som blir mer og mer gjennomført og profesjonelle. For ti år siden kunne man bare plukke en, to leverandører som skilte seg ut. Nesten alle som meldte seg på i år har levert jevngod kvalitet, sier Forselius.

LES OGSÅ: Aldri før har flere produsenter deltatt på Trøndersk øl- og matfestival

I juryen satt også Arve Tokle fra Hornemansgården og festivalkokk Lars Erik Vesterdal. Forselius, Versterdal og konferansier Marte Hallem delte ut prisene på hovedscenen på Torvet.

Juryen har i felleskap funnet det de mener er de beste produktene i kategoriene; årets sjømatprodukt, årets meieriprodukt, årets bakst og kornprodukt, årets nykommer, årets kjøttprodukt, årets økologiske produkt og årets produkt i kategorien annet.

Målet med kåringen er å løfte fram og hylle råvarene og produktene som produseres i distriktene.

LES OGSÅ: Vi spiste oss fra Rindal til Bindal

Beste kjøttprodukt

Prisen for årets kjøttprodukt gikk til Villsauskank Frøya av DalPro avdeling gårdsmat.

DalPro er en vekstbedrift på Hitra som lager produkter av sau, hjort og villsau fra Hitra, Frøya og Snillfjorden.

Sverre Johansen fra DalPro er svært fornøyd med prisen.

- Fantastisk! Dette var en kjempeoverraskelse. Man får litt guts til å tenke nytt. Å lage god kvalitetsmat er kjempetrivelig! Det betyr mye for bedriften og deltagerne.

foto
Betyr mye: Sverre Johansen i Dalpro, sier prisen gir han inspirasjon til å tenke nytt og produsere mer kvalitetsmat. Foto: Wil Lee-Wright

LES OGSÅ: Spis deg gjennom Trøndelag

Beste økologiske produkt

Prisen for årets beste økologiske produkt gikk til Emmer, sammalt fin av Gullimunn AS.

Gullimunn AS består av fire gårder fra Steinkjer som har slått seg sammen og utvikler produkter av gamle kornsorter. De gjør lokalt mel tilgjengelig på det regionale markedet og bidrar til økt salg av økologisk mat.

- Vi har jobbet som bare det i mange år. Emmeren har vi dyrket i tre år for å få et kjempebra kvalitetsmel. Mange synes vi er helt gale som produserer matkorn på Innherred, men vi har fått det til med noen helt særegne kvaliteter i kornet, sier Torunn Hernes Bjerkem og Cecilie Rørli fra Gullimunn.

foto
Mel med kvalitet: Torunn Hernes Bjerkem og Cecilie Rørli fra Gullimunn, er fornøyde med prisen. Matkornet de dyrker har de jobbet med i mange år. Foto: Wil Lee-Wright

Her er de andre vinnerne:

Årets sjømatprodukt:

Akevittgravet lakseloins med krydder og havtrøffel av Garnviks Røkeri

Årets meieriprodukt:

Granstubb av Gangstad Gårdsysteri

Årets bakst og kornprodukt:

Urkorn fra Tautra av Maxkorn

Årets annet produkt:

Surf Kombucha av Maren Aasen

Årets nykommer:

Northern Lights sjokolade av Jentene på Tunet