– Noen ganger er det lurt å stanse opp og tenke over hvorfor man er engasjert i politikken.

– Jeg tviler på at det er for å «renske» bybildet for tiggere og prostituerte at Yngve Brox, Stian Berger Røsland og Fabian Stang ble politikere, sier Sindre Nilsskog, leder i Sør-Trøndelag Unge Høyre.

Han er mildt sagt lite fornøyd med at noen av Høyres mest profilerte storbypolitikere nå tar til orde for å opprettholde forbudet mot kjøp av sex.

Som Adresseavisen skrev i går, tar partiets gruppeleder i Trondheim Yngve Brox, samt Oslo-ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland, nå til orde for at Høyre snur og støtter et fortsatt forbud mot salg av seksuelle tjenester. Det til tross for at partiet i fjor gikk til valg for å fjerne forbudet.

Vippet av pinnen

Alle tre viser til en fersk rapport fra Vista Analyse, hvor det konkluderes med at forbudet har hatt ønsket effekt, nemlig å redusere prostitusjon og menneskehandel.

Nilsskog mener de tre konkluderer før de har satt seg godt nok inn i rapporten.

– Jeg er overrasket av at de så lett vippes av pinnen på grunn av en konklusjon uten å ha satt seg godt nok inn i rapporten, sier Unge Høyre-lederen og viser til at flere har pekt på at rapporten er mangelfull på flere områder.

Også sentralt i Unge Høyre er man kritisk til at flere av partiets mest profilerte storbypolitikere bruker den ferske rapporten som argumentasjon for at Høyre skal gå bort fra et valgløfte.

Vil lytte til de prostituerte

– Jeg skjønner at de argumenterer som de gjør, men synes likevel det er synd at de bruker akkurat denne rapporten for å argumentere for sitt syn, sier nestleder Sandra Bruflot.

I likhet med Nilsskog trekker hun også frem det hun mener er åpenbare mangler ved rapporten.

– Det er sikkert riktig at prostitusjonen har gått ned. Men vi får ikke vite noe om hvordan situasjonen for de prostituerte har blitt. Samtidig sier de prostituerte selv at situasjonen har blitt verre etter at loven trådte i kraft. Det mener jeg vi skal lytte til, sier Bruflot