Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag har hatt en travel helg med 120 oppdrag loggført fredag og 102 oppdrag i løpet av lørdag. Det ble en del å gjøre i etterkant av DumDum Boys-konserten på Hitra lørdag kveld. Selve arrangementet gikk fint, men i etterkant ble det en del episoder.

FREDAG

Klokka 21.15: To menn ble observert mens de tok sykler fra Dronningens gate i Midtbyen. Politiet var raskt på stedet og fikk sjekket syklene som viste seg å være stjålet. Begge mennene ble pågrepet og satt i varetekt. Den ene ble anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted og det var også mindre mengder med narkotika hos den ene.

LØRDAG

Klokka 01.45: Politiet pågrep en etterlyst mann på Øya. Samtidig ble det også pågrepet en kvinne hvor det var mistanke om besittelse av narkotika. Det ble også funnet stjålne gjenstander i forbindelse med pågripelsen. Begge ble satt i arrest, men ble løslatt i løpet av helga.

Klokka 02.31: Politiet ble varslet om en mann som var slått og skallet ned i sentrum. Patrulje kom raskt på stedet og fornærmede blødde fra ansiktet og hadde fått en synlig kul. Gjerningsmannen var navngitt, og forholdet er anmeldt. Patruljen snakket med begge parter på stedet.

Klokka 22.59: Mann i 20-årsalderen veltet på sykkel i Jarleveien. Melder fortalte politiet at vedkommende virket beruset. Politi og ambulanse dro til stedet og fant ingen synlige skader hos syklisten. Helsepersonell tok hånd om mannen.

Klokka 23.00: Flere ungdommer brukte Lian som samlingspunkt, og politiet hadde ikke kapasitet til å dra dit. Det skal ha vært flere mindreårige, helt ned i 13-årsalderen som deltok i festlighetene.

- Hvis det stemmer, så er det ganske bekymringsfullt. Jeg vil oppfordre foreldre å ha tett kontakt med barna i sommerferien, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim.

Klokka 23.27: To personer ble observert mens de brøt seg inn i en bil. Politiet kommer til stedet, men klarer ikke å spore opp gjerningspersonene. Minst to biler er utsatt for innbrudd, og de hadde også forsøkt seg på en tredje bil. Her lå det ei veske synlig i forsetet, noe politiet mener er rene agnet for de som har urent mel i posen.

SØNDAG

Klokka 00.27: Via AMK-sentralen ble politiet varslet om en mann som hadde blitt slått ned på Bakke bru. Ambulanse og politi dro til stedet og det ble gitt et signalement. Fornærmede ønsket ikke hjelp, selv om han hadde et kutt i hodet. Politiet valgte å ikke gjøre noe mer med saken.

Klokka 01.05: En aggressiv og glefsende hund som sto utenfor en pub i sentrum var til sjenanse. Falck ble bedt om å komme for å ta vare på den. Politiet kom etter hvert i kontakt med to personer som passet på hunden.

Klokka 04.04: Mann i 20-årene ble slått ned i rundkjøringen på Brattøra. Det var uklart for patruljen hva som hadde skjedd, men de kjørte mannen til legevakt. Han er oppfordret av lovens lange arm til å anmelde forholdet.