Det startet med 1 ruter-1 spar, 2 spar ved begge bord. Ville du vurdert slem? Hvis makker har en vanlig åpningshånd er det neppe tolv stikk. Og stilen for de fleste (bl.a. de norske parene) er at med litt ekstra fordeling og for eksempel 4-5 i spar og ruter vil åpneren ofte strekke seg til 3 spar, det behøver ikke alltid innebære 16+ i rene poeng.

Så utgang er mest sannsynlig nok. Det ble hva den norske syd meldte, men det var for pessimistisk, og det var kanskje litt for mye hastverk? Polske Gawrys tok over 2 spar med seg 2 grand som ikke er naturlig, men ber om mer informasjon. Hvis åpneren viser jevn fordeling meldes kun utgang. Men fra nord kom 4 hjerter, Splinter, dvs. han har firekorts sparstøtte og singel hjerter!

Det var midt i blinken, og Gawrys gikk på til slem. Slik så hele spillet ut:

Slem i spar var helt glimrende. Faktisk er storeslem bra når en ser alle kortene, det er tretten enkle stikk om ruterfargen sitter jevnt. Flere var faktisk i 7 spar, men de gikk bet da ruteren satt 4-1. Polen noterte +1430 for tolv stikk i 6 spar.

Det ga stort tapsspill for Norge som tapte kampen med hele 51 IMP. Idet spillingen startet i går lå Norge på 11. plass, fortsatt med god kontakt med topp-7 som gir plass i VM i Frankrike neste år.

Her kan du lese mer om bridge.