- Idretten har mange arrangementer. Vi vet at 80 % av den norske befolkningen går på tur, da bør vi ha et arrangement for å vise fram også denne aktiviteten, sier Jonny Remmereit, Informasjons- og markedssjef i Trondheim turistforening, som arrangerer "løpet".

- Noen i fronten velger å løpe, men det er ingen tidtaking på arrangementet. Alle som kommer i mål får T-skjorte og goodiebag som premie, sier Remmereit.

Se bildekarusell fra like etter oppstart øverst i saken!

7 topper

Topp7-ruta går over Lille Gråkallen, Henriksåsen, Storheia, Gråkallen, Tikneppen, Geitfjellet og Våttakammen. Blir syv topper uoverkommelig, finnes også de alternative variantene Topp5, Topp2 og Topp1. Tanken er at arrangementet skal være tilpasset alle.

foto
Jonny Remmereit, informasjons- og markedssjef i Trondhjems Turistforening Foto: Mariann Dybdahl

- Den lengste løypa er så mye som 30 kilometer. Derfor har vi alternativer så arrangementet kan være en fin tur og utfordringen for alle Topp2 passer godt for familier, og Topp1 er tilpasset rullestolbrukere og de med barnevogn, sier Remmereit.

- Nok plass

Det er åttende året for turarrangementet, og årets deltakere er flere hundre flere enn i fjor. Arrangementet har en maksgrense på 3200 deltakere.

- I fjor var det 2890 deltakere, i morges var det foreløpig 3146, så det ser ut som vi slipper å si nei til noen. Foreløpig har vi en trasé som tåler de som er der, sier informasjonssjefen, og mener de får vurdere eventuelle kapasitetsproblemer hvis de kommer.

Start og mål er ved Trondheim Spektrum. Deretter går ruta oppover Ila og til Lille Gråkallen. Der er første mat- og drikkestasjon.