Så det var kjærligheten som fikk deg hit til byen? Fortell!

- Ja, det var derfor jeg flyttet hit fra Oslo. Det ble slutt for en stund siden, men vi er fortsatt veldig gode venner. Hun er faktisk på vei bort hit nå.

Hva driver du med her i byen?

- Jeg er danser, og utenom det så gjør jeg ikke så mye. Det er noen ting som skal ordnes opp i før jeg skal ut og jobbe igjen.

Hva mener du, går du gjennom en røff periode?

- Ja. Jeg fikk en diagnose for snart to år siden, som jeg går i behandling for to dager i uken.

Kan du si noe om hva det er, eller ønsker du ikke det?

- Jeg har borderline. Det er en emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse.

Var det godt å få en diagnose, eller opplevdes det vanskelig?

- Det var veldig deilig! Da fikk jeg svar på hvorfor jeg har gjort forskjellige ting, og hvorfor jeg har oppført meg på bestemte måter, som å handle på impuls eller si dumme ting. Jeg har lært å forstå meg selv bedre. Nå har jeg gått i terapi i snart to år, og det går veldig fint. Jeg håper at jeg snart blir så bra at jeg kan komme meg ut i jobb igjen.

Hvordan er det å ha borderline?

- Borderline er humørsvingninger, humøret kan skifte veldig fort. Det går sånn (knipser). Man vet aldri hvordan man føler seg fra det ene til det andre sekundet. Men nå har jeg hatt en veldig bra periode.

Hva vil det si?

- Da går det mye lengre tid mellom hver gang jeg blir skikkelig lei meg eller sint, og så har jeg ikke hatt så mye humørsvingninger i det siste. Det er de som står meg nærest som merker det. Det går ikke ut over sånne som deg, for eksempel.

Du er veldig åpen om sykdommen, er du komfortabel med at mange vil lese dette?

- Veldig komfortabel. Jeg skrev faktisk et innlegg på Facebook i fjor om dette, ikke for å få oppmerksomhet, men jeg synes at folk kan være veldig dømmende når de hører ordet personlighetsforstyrrelse. Det er fortsatt veldig tabu å være psykisk syk, selv om flere er blitt åpne om det. Åpenhet er viktig. Da vil kanskje flere tørre å søke hjelp. Det er en sykdom man ikke har valgt å få, og da er det ikke riktig å bli dømt på grunn av det.

Du sa du var danser?

- Det er som regel det jeg pleier å si når folk spør hva jeg gjør. Det er lettere å svare det, for å ro seg unna flere spørsmål. Jeg har danset hiphop på Raw dansestudio siden i fjor, som vanlig danser på en voksengruppe. Kjempegøy! Det er litt av min egen terapi, det å lære noe nytt.

Hva skjer når du danser?

- Da glemmer jeg alt rundt meg! Jeg har alltid vært veldig glad i å danse. Da forsvinner alt annet, og jeg kan bare konsentrere meg om dansingen.

Hva skjer ellers i livet, da?

- Jeg har en hund som heter Alaya, en Mittelspitz, som jeg går mye turer med. Jeg synes trønderne er mye hyggeligere enn Oslo-folk. Når jeg går tur med hunden stopper folk og snakker, mens i Oslo går de bare rett frem. Her er folk åpnere, hyggeligere.

Hva tror du det skyldes?

- Jeg vet ikke.

Karsken og det dårlige været?

- Ja, hehe, kanskje det. Eller så har jeg og en venninne nettopp flyttet til Møllenberg.

Er du blitt plaget av hyblifiseringen?

- Nei, ikke akkurat der vi har flyttet. Vi bor helt på toppen, men har akkurat flyttet inn og nå er det snart helg, så da får vi se hvordan det blir. He he. Jeg og venninnen min valgte å flytte sammen, for det er ikke akkurat så billig å skaffe seg leilighet alene. Det er veldig gøy å pusse opp et nytt sted. Jeg er veldig opptatt av interiør.

Ingen grå vegger, eller? Det er fy fy nå, har jeg lest.

- Nei, ingen grå vegger. Vi har nettopp kjøpt en brun skinnsofa og malt veggene blå. Det er mørkeblått i stua og en sort vegg i gangen. Og sort stuebord. Det blir mørkt, men veldig fint, og resten er jo hvitt, så det blir fint med kontraster. Aah, jeg gleder meg til å bli ferdig!

Hvor blir det av eksen din?

- De er på vei. Vi skal feire bursdagen til en annen venninne. Ta en kaffe på Starbucks og finne på noe annet etterpå.

Du blir værende i Trondheim?

- Jeg har fått et godt nettverk her etter snart to år i byen, med mange bra mennesker. Jeg og eksen er fortsatt i den samme gjengen, og når alt er så bra her ser jeg ingen grunn til å flytte herfra. De har også akseptert meg med tanke på det jeg sliter med. De har sett mine dårligste sider, og de står der fortsatt.

Hva gleder du deg til fremover?

- Jeg skal på festivalen på Festningen - og i september skal jeg på Pride. Det gleder jeg meg til! Og nå går det bedre. Det er det viktigste.