Opp mot 1000 pasienter og 300 ansatte vil spise middag ved St. Olavs Hospital den siste torsdagen i september. På menyen står fårikål av beste kvalitet.

Hjemmelaget er det som gjelder

- Er råvarene dårlige, klarer vi aldri å lage god mat. Derfor er kun det beste godt nok, sier Gunnar Kvamme, kjøkkensjef ved St. Olavs Hospital. Hjemmelaget bacalao, remulade og kirsebærkompott er noe av det sjefen stolt viser frem inne på kjølerommet.

God mat er viktig

- Når folk er syke er det viktig at maten smaker, sier Gunnar Kvamme. Det er ikke det som serveres på St. Olavs Hospital som skal gi pasientene eventuelle dårlige minner fra sykehusoppholdet, legger han til mens han byr frem hjemmelaget gravlaks.

Spesialdesignet potet

Sykehuset har som mål at 30 prosent av maten som tilbys pasientene skal være økologisk.  - Vi bruker blant annet potet som er økologisk dyrket. Poteten er utviklet i samarbeid mellom oss og produsentene, og tåler bedre den behandlingen vi gir den, sammenlignet med andre sorter.

Se video øverst i artikkelen