– Vi håper dette skal bidra til utvikling av næringslivet i Nord-Trøndelag, at det etableres nye virksomheter og at man stimulerer til entreprenørskap, sier fylkesråd Terje Sørvik i Nord-Trøndelag til adressa.no.

Mindre enn i fjor

Den årlige overføringen er på to millioner kroner mindre enn fjorårets tildeling. Sørvik sier de overfører midlene fordi de har gode erfaringer med Innovasjon Norge, som de i en pressemelding omtaler som «fylkeskommunens bedriftsutviklingsapparat».

– De sitter på kompetanse og kunnskap som vi ser er viktig i prosessen med å etablere og videreutvikle bedrifter.

Tenke nytt

Sørvik mener det i dagens arbeidsmarked er viktigere enn noen gang å tenke nytt og finne nye løsninger. Direktør Ulrik Hammervold i Innovasjon Norge Nord-Trøndelag sier de nå vil bruke midlene til å utvikle bedriftene i fylket.

– Bedrifter kan søke om tilskudd til produksjonsutvikling, designprosesser, inveteringer og nyskapende virksomheter, sier Hammervold.

Han nevner Drømmebakeriet i Lierne og Film Norway som to bedrifter som er hjulpet frem. I pressemeldingen skriver de at Innovasjon Norge har fått mindre i støtte enn tidligere.

– Det har ikke så stor innvirkning på oss her i Nord-Trøndelag, reduksjonen fra fylkeskommunen her er mindre enn i andre fylker, sier Hammervold.

Les også: Drømmen lever i Lierne