Knut Arild Hareide (KrF). Den alvorligste partilederen bidrar til mest humor. Klar støttespiller til regjeringen, og like klar opponent som opposisjonspartiene, Ap inkludert. Gjorde en god duell med Frp-leder Siv Jensen om søndagshandel.

Erna Solberg (H) viser tydelig hvem som tar ansvar og styrer landet. Er overbærende i møte med Frps utspill om Syria-flyktninger. Møter Ap-lederen på en så suveren måte at han har en vei å gå for å bli en troverdig statsministerkandidat.

Les også: Slik gjorde de det i debatten

Venstre-leder Trine Skei Grande fikk plassert sine klima- og miljøpoenger på en god måte. Sterk markering på skatt og flyktninger. Men slapp i liten grad til.

Miljøpartiets Rasmus Hansson er og blir en slugger som lykkes godt i løpet av de få minuttene han får til rådighet. Setter premisser flere av de andre partilederne legger til grunn, for eksempel i striden om flyktninger og om grønt skifte i økonomien.

Les også: Stinn brakke på folkemøtet

Frp-leder Siv Jensen hadde en god kveld som finansminister, men en dårlig periode som partileder i forsvar for egne utspill om Syria-flyktninger. Gjorde en god duell med KrF-lederen om søndagshandel, men det veier ikke opp mot kveldens viktigste tema; flyktninger.

Jonas Gahr Støre er bedre på å kritisere regjeringen enn å få frem hva Arbeiderpartiet egentlig vil. Han snakker og snakker, men det er vanskelig å fange poengene og løsningene. Ap-lederen er den fremste opponent mot regjeringen, men fremstår ikke slik.

Les også: Se vår gjengivelse av debatten

SV-leder Audun Lysbakken fremstår som en reprise av seg selv, hver gang han får ordet. Om det er miljø, næring eller flyktninger det handler om, blir han som et supplement til sentrum og Miljøpartiet.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ble hengende fast i bakker og berg. Han fikk liten tid, men brukte den så dårlig at knapt en ny velger er innen rekkevidde. Budskapet var som en hilsen hjem til bondelandet, med betydelig skepsis mot fremtidig innvandring.