Det sa Steinkjer-ordfører og Sps andrekandidat i Nord- Trøndelag, Bjørn Arild Gram, etter at den første valgprognosen kom ved 21-tiden mandag kveld.

- Senterpartiet har gjort et kjempegodt valg, og da er det en stor skuffelse hvis det ikke blir et regjeringsskifte. Vi hadde håp om å klare det, men nå ser det ut til at Aps dårlige valg gjør at Høyre kan fortsette å styre landet.

Gram tror det kan bli en broket forsamling som kommer på Stortinget.

- Det meste er rett og slett åpent.

Ikke helt som forventet

Sps andrekandidat i NordTrøndelag trodde på forhånd at det kunne bli et historisk valg for Senterpartiet denne gangen, men det ble ikke helt som forventet.

- Dette blir et av de aller beste valgene for Senterpartiet noensinne, men det ser ikke ut som om det skal holde til et regjeringsskifte. Men ting kan endre seg i løpet av kvelden og natten. Resultatet av utjevningsmandater får vi ikke på en god stund ennå, understreker han.

- En nesten umulig oppgave

Gram innrømmer at han ikke har vært blant de største optimistene i Senterpartiet.

-Jeg ble litt betenkt over utviklinga dagene før valget, men jeg håpte selvsagt på et regjeringsskifte. Men for å kapre to mandater måtte Sp ha vært 2,14 ganger større enn Høyre eller eventuelt Frp i Nord-Trøndelag. Det var en nesten umulig oppgave, medgir Gram.

For mye sensasjonsjag

Ordføreren i Steinkjer synes ikke det har vært nok fokus på saker i valgkampen, og at for mye har dreid seg om meningsmålinger.

- Det har handlet om daglige målinger hvor små endringer er blitt til store sensasjoner. Vi får håpe at valgkampen har fått frem de politiske skillelinjene.

- Hvorfor tror du Senterpartiet har gått frem i denne valgkampen?

- Det er fordi vi har en politikk som går mot sentralisering, og som ser muligheter både i by og land. Vi har lagt vekt på forsvars- og beredskapsspørsmål, og på verdiskaping og forvaltning av naturressurser i hele landet. Det har vært våre kjernesaker, og det har slått godt an.

Vil ha innflytelse

Bjørn Arild Gram skryter av partilederen Trygve Slagsvold Vedum, som han mener både har beholdt humøret og hatt fokus på partiets kjernesaker.

- Trygve har markert Sp på e veldig fin måte. Jeg hadde håpet at han ble en del av en ny regjering. Det ville i så fall blitt veldig bra for landet.

Gram sier han trives veldig godt som ordfører i Steinkjer.

- Det er en veldig bra jobb, men det hadde selvsagt vært artig å få være med å forme politikken for hele landet. Det hadde åpnet for helt nye muligheter for innflytelse fra Nord-Trøndelag. Da hadde vi fått være med på å styre en rekke politikkområder knyttet til distriktspolitikken som vil betydd mye for folk og land. Vi er et fylke som er helt avhengig av politikk, sier Bjørn Arild Gram.