- Trondheim trenger bedre badestrender midt i byen, skrev Adresseavisen på lederplass onsdag.

Steinkjer, Levanger og Oslo har det, og i Bergen jobbes det med konkrete planer. I gårsdagens lederartikkel ble politikere, planleggere og næringsliv i Trondheim pent bedt om å gi byen en badeplass nær sentrum, uten tang, med fin sand – og mulighet til å kjøpe en is.

Les hele lederen: Trondheim trenger bedre badestrender midt i byen

foto

Marte Løvik (Sp):

- Trondheim har allerede har mange strender i nærheten av byen og et sjøbad som er veldig populært. Må vi absolutt ha det alle andre har? Det er veldig gode bademuligheter per i dag, så jeg ser ikke behovet i særlig grad.

foto

Ragna Vorkinnslien (Rødt):

- Trondheim trenger i alle fall ikke å gå i konkurranse med Hamar om å bygge det dyreste stupetårnet. Så vi er litt skeptiske, det er ganske mange andre ting vi bør bruke pengene på i Trondheim. Samtidig: Hvis man kan få til et badeanlegg tilpasset alle mulige slags folk innenfor en akseptabel kostnadsramme, er det spennende.

foto

Erling Moe (V):

- Det er viktig å ha diskusjonen oppe, og det er helt greit å etterlyse det, som Adresseavisen gjør i dag. Men jeg har ingen kommunale kroner til dette i dag. Det har skjedd en stor opprydding av havna og Sjøbadet, så det finnes gode argumenter for det. Sørenga i Oslo er ekstremt bra, også fordi det er så tilrettelagt for barn og funksjonshemmede. Så kanskje når utbyggere starter opp på Nyhavna, kan de skjenke byen dette i gave?

foto

Sissel Trønsdal (Ap):

- Jeg var i Oslo i helga, på Sørenga, og der var det så fint! Da tenkte jeg: Vi skulle hatt noe slikt i Trondheim. Men så er det jo noe med været, da. Det var utrolig fint vær i Oslo … Hvis det skulle være aktuelt i Trondheim, må man se på hvordan man i fellesskap mellom utbygger og kommunen kan få til noe.

foto

Geirmund Lykke (KrF):

- Vi har sjøbadet allerede, og bør heller få litt mer oppmerksomhet rundt det. Det er veldig krevende å få til sandstrender i nærheten av sentrum. Da bør vi heller bedre kvaliteten for strendene vi allerede har, som på Lade. Det trengs å få bort en del storstein og tang … Det er bedre enn å etablere nye strender, med de driftskostnadene det også har.

foto

Ingrid Skjøtskift (H):

- Høyre og Yngve Brox foreslo dette allerede i 2015. Vi ville utvikle fjordbyen Trondheim rundt både strand, båtliv og kulturhistorie. Så dersom vi hadde ønsket en bystrand, kunne vi hatt det for lenge siden. Ap har sittet på bremsen hele veien når det gjelder utviklingen av Nyhavna. Høyre ønsker en fjordbyplan for Trondheim.

foto
Foto: mariann dybdahl

Elin Marie Andreassen (Frp):

- Jo, det er et kjempeforslag. Men at det skal være i bruk hele året i all slags vær, det var vel ambisiøst. Når vi får Nyhavna, kan det være mulig å lage et badested som er litt i le og med gode forhold. Vi har mange fine steder allerede, men de kan godt kan ryddes for tang. Jeg hæler ikke å gå i tang.

foto

Ingrid Marie Sylte Isachsen (SV):

- Det er vanskelig å se for seg hvor den skal ligge hvis den skal være nærmere enn Korsvika på Lade. Jeg er litt i tvil på om man skal bruke penger på dette. Rent miljømessig er jeg ikke imot det, men det må veies opp mot andre saker.

foto

Svein Otto Nilsen (Pensjonistpartiet):

- Vi har flere ganger tatt opp at byen trenger nudiststrand, uten at man så langt har funnet plass til det. Jeg skjønner det er vanskelig, men nå gir jeg snart opp. En bystrand som er naturiststrand, er nok ikke aktuelt. Men vi trenger en bystrand også.

PS: Byplansjefen Ragna Fagerli synes det er koselig med bystrand i andre byer, men i Trondheim er det kanskje vanskelig å få til.

- Store deler av byens side ut mot fjorden er menneskeskapt, og ikke helt forenelig med lange strender med grunt vann. På Nyhavna henter vi inn mange gode ideer nå, og en bystrand kan være én. I Kjøpmannsgata er det kommet et innspill om å få til en badebrygge med basseng inne i ved Krigsseilerplassen. På Grilstadfjæra er det også nettopp regulert inn en ny badestrand, ramser Fagerli opp.

foto
Det er foreslått et basseng i elva ved Krigsseilerplassen. Det var ikke dette forslaget som vant hele konkurransen om Kjøpmannsgata, men det blir innkjøp av noen av deres ideer, ifølge byplankontoret. Foto: Elena Rojas, Elenora Fassina & Maria