Norvinds fødenavn var Eva Johanne Chegodaieva Sakonskaya, og hun ble født i Trondheim 7. mai 1944. Tirsdag i forrige uke døde Norvind i en drukningsulykke utenfor kysten av Mexico. Hun rakk akkurat å bli 62 år.

Ifølge den meksikanske avisen El Imparcial hadde Norvind dratt til stranda i Oaxaca for å ta noen dagers ferie. Hun befant seg på «Playa Amor» da hun bestemte seg for å bade, til tross for advarsler om dårlige badeforhold. Etter kort tid ble det oppdaget at hun hadde problemer, men det tok fire minutter før badevakter klarte å komme ut til henne. Dessverre kom de for sent, og gjenopplivningsforsøk lyktes ikke.

Forlot Trondheim

Til Mexico kom Norvind tidlig på 60-tallet for å lære spansk. Det som skulle være et kort opphold ble noe helt annet.

- I Mexico fikk jeg snart filmroller og opplevde en suksess jeg absolutt ikke var moden for. Filmprodusentene og publikum hadde sterk sans for en nordisk blondine, sa hun til Adresseavisen i 1998.

Ofte på besøk

- Jeg drar dit på ferie annenhvert år for å besøke min far og min halvsøster, sykle langs Kanalen og spise reker på kaikanten i Ravnkloa. Bakke gård var mitt barndomshjem, vi bodde også på Byneset. Men etter ett år på Katta stakk jeg av og dro ut i verden . . . , fortalte hun.

Dokumentarfilmen om hennes liv kom i 1997. Den het «Didn't Do it for Love»

- Nokså tilfeldig havnet jeg i miljøer og situasjoner hvor det var naturlig å utforske følelsenes yttergrenser. Jeg har alltid hatt en drift mot det ekstreme og angrer ikke, men jeg anbefaler ingen å leve slik jeg har gjort, sa Norvind i intervjuet.

Nekrolog i Telegraph

I 1996 tok den nå avdøde kvinnen en mastergrad i menneskelig sexologi, og var siden psykoseksuell rådgiver.

Eva Norvind etterlater seg datteren Nailea Norvind, som er skuespiller i Mexico. Hun har spilt roller både i film og i tv-serier.

Faksimile fra Vi Menn 25. mai 1966Omkom. Eva Norvind var i ferd med å avslutte et filmprosjekt i Mexico da hun druknet.