Planene gjelder et boligkompleks i forlengelsen av den tunge bebyggelsen i Ilsvika. Mange mener de fremlagte planene ikke har den nødvendige respekt for den gamle småhusbebyggelsen på Ilsvikøra. Naboene mener de to leilighetsbyggene med inntil 75 enheter vil virke for ruvende.

Foreslo næringsformål

Planene har i et par år vakt harme blant beboerne på Ilsvikøra, og i bygningsrådet tirsdag ville både Geirmund Lykke (KrF) og Ottar Michelsen (SV) ville avvise hele planen. De mente begge at bebyggelsen mot sør og vest må anses som uegnet for boliger på grunn av støyforholdene. Nærheten til to tunnelåpninger med sterkt trafikkerte veier ville bli for problematisk. I tillegg pekte de to representantene på for dårlige solforhold på uteområdene.

Lykke mente den aktuelle og sentrale tomten bør få en samfunnsmessig utnyttelse, men at dette ikke nødvendigvis må bli boliger. Næringsformål kunne være en bedre form for utnyttelse.

Fra bolig til næring?

Men flertallet i bygningsrådet ønsket ikke å stanse planene, som nå vil bli sendt ut på høring. Geir Waage (Ap) ba om at det i høringsprosessen blir sett på flere forhold ved planen, blant annet om bebyggelsen mot sør og vest bør endres fra bolig til næring på grunn av støy- og solforholdene.

I forslaget bes det også om en vurdering av om prosjektets høyder bør reduseres mot Mellomila og nabobebyggelsen på Ilsvikøra. Målet er å unngå i størst mulig grad at ny bebyggelse skal bli for dominerende. Prosjektet er i planprosessen redusert fra åtte til fem og tre etasjer.

Det skal også belyses om området kan avkortes noe i øst for å gi bedre plass til akebakke.