- Påskehandelen har vært meget bra. Vi er opp noen prosent på flere dager i forhold til påsken i fjor. Dermed ligger vi an til ny omsetningsrekord for påsken, sier assisterende butikksjef Ståle Flotten ved Intersport Oppdal. Både klær og skiutstyr har det gått mye av.

- At været er litt varierende er positivt for handelen, vet du, sier Flotten.

Opp ti prosent

Både små og store butikker i Midt-Norge ser ut til å ha hatt gode påskedager - til tross for mørkere økonomiske skyer. De største varehusene i Oppdal og Røros melder om at det går mot nye rekorder i påskehandelen.

- Jeg regner med vi får en oppgang på rundt ti prosent. Da ligger vi an til å få på en omsetning på rundt 15 millioner kroner fra palmehelga til og med 2. påskedag, sier varehussjef for Domus Oppdal, Jan Myhre, til Adresseavisen. Han legger til at handelen sprer seg jevnere over hele påsken - og at man ikke lenger får de store toppene, som onsdag i påskeuken var tidligere.

- Dette er gode tall, som vi selvsagt er veldig godt fornøyd med. For meg virker det som om det rett og slett er flere folk her i Oppdal denne påska enn i fjor. Det er årsaken til omsetningsøkningen. Det er også bygd rundt 100 hytter i Oppdalsregionen det siste året, sier administrerende direktør Morten Erik Stulen i Coop Oppdal. Han tror også at gråværet har hjulpet på handelen.

- Det har vært godt handlevær, skjønt jeg håper det skal bli noen ordentlige fine soldager nå. Det fortjener ikke minst de mange som har stått på og arbeidet på helligdagene, sier Stulen.

I påsken i fjor hadde Domus Oppdal sine egeneide butikker en total omsetning på 13,5 millioner kroner. Det var 1,2 millioner mer enn samme periode i 2014.

Tom for ski

Daglig leder i Coop Røros, Terje Danielsen, kan også notere en økning på åtte-ni prosent fra i fjor, for Coop sine butikker på Røros samt butikkene på Brekken og Glåmos. Dermed vil Coop Røros trolig havne på en omsetning på rundt elleve millioner kroner for påskedagene i år.

- Vi har faktisk gått tom for en del skiutstyr. Spesielt ski med feller har gått unna, så det skulle jeg ha hatt mer av. Ellers er vi godt forspent med varer og vi skal berge oss gjennom påsken, sier Danielsen, som mener sist mandag var den største handledagen på Røros.

- Det har vært stor forskjell på omsetningen i påskene. Det må være snø og påsken bør ikke kommer for sent, sier Danielsen.

Påskeaften i 2014 var den 19. april. Neste år blir det igjen sen påske. Da kommer påskaeaften den 15. april.

foto
Foto: Adresseavisen
foto
Savner skiløype: Påsken er høytid for de mindre nærbutikkene, som Joker-butikken på Festa i Oppdal. Butikksjef Fiona Nyvold (til høyre) merker derimot totalt sett en nedgang i vinter siden det ikke er opparbeidet skiløype innover Gjevilvassdalen. Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen