Scandic Lerkendal er i helgen et midlertidig hjem for hundrevis av katter under utstillingen Scandinavian Winner Show (SWS),

- Norge, Sverige og Danmark veksler på å arrangere, men det er første gang Trondheim er vertsby, sier Terje Krogh til Adresseavisen. Krogh er leder for Trønderkatten, som arrangerer utstillingen.

Totalt er det 447 katter påmeldt i konkurransen. 120 blir nominert til søndagens «finaler», før det kåres 26 vinnere. Alle vinnerkattene kan smykke seg med tittelen «Scandinavian Winner» resten av livet.

- Alle katter er velkomne til å delta, så lenge de er vaksinerte og registrerte. Det er store greier, det er litt som VM eller OL, sier Krogh.

Les også: Slik snakker du med katten din

- Norge er mitt andre hjem

Selv om flertallet av deltakerne i SWS er fra Norge, Sverige eller Danmark, har flere katteeiere reist enda lenger for å delta. Estiske, finske, sveitsiske og italienske flagg kan sees i konferansehallen på Scandic Lerkendal.

Roberta Colombo er en av dem som har reist lengst for å være med. Til daglig er hun katteoppdretter i Milano.

- Norge er mitt andre hjem, og jeg har solgt svært mange katter til folk i Norge, sier hun.

Hun deltar i konkurransen med to katter av rasen exotic, og kjemmer katten Barbarossa mens hun snakker med Adresseavisen.

- Jeg synes det er et flott arrangement, og jeg kjenner mange andre oppdrettere som er her, så det er veldig hyggelig, sier Colombo, før hun tar med seg Barbarossa til å bli vurdert av dommerne.

Her kan du se en bildeserie av noen av kattene som deltok i katteutstillingen i Trondheim

Fornøyd nominasjonsvinner

Konkurransen tiltrekker også deltakere fra hele Norge. Maria Amanda Dirdal har reist fra Stavanger for å være med katten Metalcat's Holyanna.

- Jeg har vært med i noen utstillinger før, men er ikke så dreven, sier Dirdal.

Lørdagen gikk det imidlertid riktig så bra for Dirdal og Metalcat's Holyanna.

- Vi fikk en nominasjon, så da er vi videre til søndag. Det blir spennende å se hvordan det går, sier Dirdal.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

foto
Roberta Colombo har reist helt fra Milano for å være med på katteutstilling i Trondheim. Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen