Mandag kunne VG fortelle at regjeringen legger opp til nye skattekutt i neste års statsbudsjett. Det skal igjen gis til de rike. For tredje året på rad blir det kutt i formuesskatten. Ifølge VG skal satsen endres fra 0.85 til 0,80 prosent.

Det høres ikke mye ut, men i kroner utgjør det 700 millioner. Samtidig blir bunnfradraget for formuesskatt økt, slik at formuesskatten samlet reduseres med 1,3 milliarder kroner. Det er penger, det også. Regjeringen kutter formuesskatten for å stimulere til økt aktivitet i næringslivet.

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen lar seg ikke affisere av at Finansdepartementets eksperter stiller seg tvilende til effekten av å sette ned formuesskatten. Nå kommer de to toppene ekspertene i møte med kutt også i selskapsskatten.

Arbeiderpartiet har lagt opp mye av sin valgkampretorikk med å angripe regjeringspartienes skattekutt. Blir det mindre skatt, blir det også mindre til å betale flere lærere og flere varme hender i eldreomsorgen med, lyder refrenget fra det hold.

Det er aldri tilfeldig når lekkasjer fra statsbudsjettet kommer. Høyre og Frp gjør det ikke spesielt godt på målingene foran valget. Men de tekkes nok en del vankelmodige velgere når de kan lokke med mindre skatt. Kommunevalget er ikke et valg om skatt, men skattepolitikken kan likevel ha betydning når en del velgere skal velge liste. Lekkasjene fra statsbudsjettet gir Arbeiderpartiet vann på skattemølla.

Mye kan sies om Erna og Siv. De er i alle fall ikke redde for å gi Ap ammunisjon i valgkampen.