Det viser en større meningsmåling regionavisene har gjennomført blant innbyggerne i landets fem største byer.

Kommunalråd for Arbeiderpartiet i Trondheim, Geir Waage, mener dette viser at man i Trondheim ser at skatten som samles inn, blir brukt fornuftig.

–Folk ser at pengene går til fornuftige kjernesaker som skole og eldreomsorg. Kutter man i eiendomsskatten, må man kutte i kjerneoppgaver. Jeg føler meg trygg på at innbyggerne ser dette, sier Waage.

Kommunalråden sier Arbeiderpartiet ikke har endringer i eiendomsskatten på agendaen for de neste fire årene, men vil ikke frede skatten totalt.

–Det er ikke så lenge det ble gjort en omtaksering, så det er ikke aktuelt. Men å justere promillegrensen kan gjøres. Vi har ingen planer om dette, men vi går til valg på at skole, helse og eldre er det viktigste. Nivået på eiendomsskatten er ikke fredet i perioden, sier Waage.

–Kvalitet viktigst

Trondheim ligger omtrent på nivå med andre byer når det gjelder avgifter, men har desidert høyest makspris på egenandel for praktisk hjelp i hjemmet.

Høyres ordførerkandidat Yngve Brox sier at han er mer opptatt av å sikre kvalitet, enn å endre avgiftsnivået for byens innbyggere.

–Prisene må ikke være for høye, men det er kvaliteten vi er bekymret over nå. Når enkeltbrukere får besøk av 30 ulike hjemmehjelpere i løpet av en måned, er det åpenbart noe galt fatt, sier Brox, som mener en storstilt kvalitetsheving blir jobb nummer én om velgerne skulle gi ham og Høyre tillit til høsten.

Ikke skattekutt med Høyre

I hovedstaden er eiendomsskatt en stor valgkampsak. Arbeiderpartiet har varslet eiendomsskatt, mens regjerende Høyre sier dette ikke er nødvending for å drifte hovedstaden.

Høyre i Trondheim påpeker at Arbeiderpartiet har skrudd opp eiendomsskatten med «200 prosent siden de overtok makten i byen».

Men Brox vil ikke love eller planlegge kutt i eiendomsskatten de neste fire årene.

–Vi ønsker å kutte eiendomsskatten, men ser at det er krevende mens kommunen har store underskudd på driften og enorm gjeld, sier han.

Brox vil likevel vil være klar på at eiendomsskatten heller ikke skal økes.

–Arbeiderpartiets løser sine mange av sine problemer med å skrive ut høyere skatteregninger til byens innbyggere. Tiden er inne for en skattepause i Trondheim. Det får byen med oss.