Trondhjems studentersangforening (TSS) har satt seg et hårete mål: De ønsker at alle deres 80 medlemmer skal fremføre korets repertoar i lue med dusk.

Det kan være lettere sagt enn gjort. Produksjonen av studentluene tok nemlig slutt for mellom 30 og 40 år siden. Nå trenger koret hjelp fra folket for å få samlet inn luene.

Skal på estlandstur

- Vi skal reise på studentkortreff i Estland ved utgangen av april. Flere av de skandinaviske korene fremfører sine sanger i studentluer, og det ble også gjort i vårt kor tidligere. Derfor er vi veldig takknemlige om vi kan få litt hjelp, sier formann i koret, Oleiv Mæhle Grimsrud.

TSS er det offisielle mannskoret ved Stundetersamfundet og har røtter helt tilbake til 1910, da koret ble stiftet. Den øvrige uniformen koret opererer med er full smoking, svart sløyfe og svarte sko.

De svarte luene ble ble før i tiden delt ut etter endt gymnasium, det som i dag tilsvarer videregående skole. Koret har behov for betydelig hjelp for å nå målet om et luebesatt kor.

Trenger 55 luer

- Vi har rundt 25 luer fra før, som brukes av koret Pirum. Det betyr at vi trenger rundt 55 luer til, sier Grimsrud.

- Hvordan har dere fått inn luer tidligere?

- Da har vi spurt familie og tatt turer til bruktbutikker. Nå trenger vi litt mer hjelp, sier Grimsrud.

- Har dere en sjanse til å nå målet?

- Vi får se, det spørs hvor mange luer som ligger der ute i de tusen hjem. For alt jeg vet er det en mulighet for å få dem inn. Men samtidig er det en mulighet for at vi ikke får inn. Da må vi finne en annen løsning, sier Grimsrud.

Når koret er i Estland skal det blant annet fremføre sangen «Dansen i trollberget», en gave som ble gitt til koret av komponist Knut Nystedt.

Har du en lue du vil donere til koret, kan du ta kontakt med Grimsrud på telefon 478 07 904, eller på epost formann@mannskor.no

foto
Det er en studentlue av denne typen studentkoret ønsker å få inn minst 55 eksemplarer av. Foto: Trondhjems studentersangforening
foto
Formann i koret, Oleiv Mæhle Grimsrud. Foto: Foto.samfundet.no