Det bekrefter fylkesmann Jørn Aksel Krog i Sør-Trøndelag overfor Adresseavisen, etter at Slottet har takket ja til invitasjonen fra NM-arrangørene på Røros.

Fra fredag til søndag

– Detaljene i programmet er ikke på plass ennå, men det er klart at kongen vil ankomme Røros fredag 30. januar, med sikte på å overvære NM-øvelsene lørdag og søndag, sier Krog.

NM-general Kjetil Reinskou er svært begeistret over at kong Harald har takket ja til invitasjonen, og merker seg spesielt at kongen ønsker å bruke to hele dager på Røros under arrangementet.

– Det innebærer at kongen fredag vil få se kvinnenes 15-kilometer og herrenes 30 km med skibytte, samt dame- og herrestafettene søndag, sier han.

Bare Røros og Kollen

– Vi merker oss også selvsagt at ski-NM på Røros og Holmenkollen er de to eneste arrangørene her i landet som får gleden av kongens nærvær i løpet av den forestående skisesongen, sier Reinskou.

Han forteller at detaljplanleggingen av kongebesøket nå vil starte for fullt, i samarbeid med Fylkesmannen og Røros kommune.

– Bidrar til økt interesse

– Vi har allerede planene klare for en egen kongetribune med tilstøtende lokaler på selve NM-arenaen, og vi både håper og tror at kongens blotte nærvær vil bidra til at interessen for dette NM-arrangemente vil økt betraktelig, sier han.

Kjetil Reinskou forteller at det også planlegges en festmiddag for kongen, og at den mest sannsynlig kommer til å finne sted lørdag kveld.

Fantastisk: NM-general Kjetil Reinskou på Røros sier det er fantastisk flott at kong Harald har avsatt to hele dager til å følge ski-NM på Røros i månedsskiftet januar februar. Foto: GEIR TØNSET